'Bursa'yı büyük olduğu için tercih ettim'

Bursaspor'un yeni transferi Federico Insua, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması ve lig şampiyonu olması nedeniyle yeşil-beyazlı kulübü tercih ettiğini söyledi.

Bursaspor'un yeni transferi Federico Insua, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması ve lig şampiyonu olması nedeniyle yeşil-beyazlı kulübü tercih ettiğini söyledi. Bursaspor'un Arjantinli orta saha oyuncusu Federico Insua, Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye gelmeden önce Boca Juniors gibi büyük kulüplerde oynadığını belirten Insua, kendini çok iyi geliştirdiğini ifade ederek, "Boca gibi bir takımdan buraya gelmek benim için onur verici bir şey" dedi.

Bursaspor ve Türkiye hakkında Beşiktaş'ta forma giyen Delgado'dan bilgi aldığını ifade eden Insua, "Bursa'ya adaptasyonumun kolay olacağını söyledi. Ben de kendimi hazır hissettiğim için buraya gelmeye karar verdim" diye konuştu.

Türkiye'deki futbolun Almanya'ya benzediğini belirten Insua, "hayatımda bir sürü kulüpten teklif aldım. Almanya'da oynarken İspanya'dan, İspanya'dayken Almanya'dan teklifler aldım. Türkiye'den ise daha önce tam olarak bana gelen teklif olmadı. Bursaspor'u Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı ve büyük kulüp olduğu için seçtim" dedi.

Arjantin'in Dünya Kupası'ndan elenmesi hakkında da yorum yapan Insua şunları söyledi:

"Gerçeği söylemek gerekirse Almanya çok güzel oynadı. Arjantin'de yıldız oyuncular iyi değildi. Almaya kanatları çok iyi kullandı. İspanya çok güzel maçlar çıkarıyor. Hollanda ile Arjantin final oynar diyordum. Ama elendik, İspanya-Hollanda finalinde Hollanda favorim."



CNN Türk