Beycuma'da Kuyu Kebap Festivali

Zonguldak'ın Beycuma beldesi Belediyesi'nin organize ettiği 2. Kuyu Kebap Festivali törenle başladı.

Beycuma'da Kuyu Kebap Festivali
  Festivale Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir , AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar , GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu , Ankara Yenimahalle eski Belediye Başkanı Ahmet Duyar , Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar , Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz , AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı , İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi , Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar , Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen , Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş , Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu , Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim , Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Beycuma Belediye binası önünde yakılan festival meşalesiyle birlikte başlayan 2 ' nci Kuyu Kebap Festivali kortej yürüyüşüyle devam etti . Kortej yürüyüşü tören alanında sona ererken , törenin açılış konuşmasını Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu yaptı . Kundakçıoğlu , " Bu yıl ikincisini yaptığımız 2 . Kuyu Kebap Festivaline emeği geçen herkese teşekkür ederim " diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi .
Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir ise Beycuma ' nın kültürünün ön plana çıkarıldığı 2 . Kuyu Kebap Festivali ' ni kutlayarak , " Belediye Başkanımız Sayın Vural Kundakçıoğlu ' nun beldemizin öne çıkan özelliğini festivalle gündeme getirmesi güzel ve örnek bir olaydır . Kamu kurum ve kuruluşlarla yaptığı ilişki son derece önemli bir olaydır . Bu anlamda hem Belediye Başkanı ve ekibini , hem Orman Bölge Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum . Ayrıca festival kapsamında il , ilçe beldelerle güzel işbirliği yapılmış . Bu organizasyonun güzelliğini vurgulamaktan gurur duyuyorum . Bazen festivalleri lüks olarak yansıtırlar , gerekliliği tartışılır derler , ben ülkemizin her köşesinde görev yapmış biri olarak bunların birlik-beraberliği arttırdığını , insanların kaynaşmasına yardımcı olduğunu düşünüyorum . Burada yapılan hiçbir çalışmanın boşa olmadığını görüyorum . Festival organizasyonu nedeniyle belediyemizi ayrıca tebrik ediyorum . Bu festivalin yıllarca yaşatılmasını canı gönülden temini ediyorum . Katılan ve katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum " dedi .
2 . Kuyu Festivali ' ne konuk olan Kozlu Folklor ekibi gösteride bulundu . Daha sonra Devrek Bando Takımı ile Düzce Mehteran Takımı gösterilerini sundular :
Festival Açılış töreninin ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ' nün desteğiyle yapılan Beycuma Kent Ormanı ve piknik alanının açılış töreni gerçekleştirildi . Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz yaptığı konuşmasında Orman Parkı hakkında bilgi verdi . Yılmaz , " Bu parkta çoluk , çocuğuyla herkesin gelebileceği , ailelerin piknik yapabileceği bir alan oluşturduk . Beycumalı vatandaşlarımızın yoğun talebiyle , Beycuma Belediye Başkanımızın Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonrasında bu 5 dönümlük alan idaremizce yapılmıştır . Bu tesisin yapılmasında doğal dengenin korunmasına çok dikkat ettik . Bazı tesislerin yapılmasında yine Belediye Başkanımızın çok katkıları oldu . Buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor , hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum " dedi .
Daha sonra Beycuma Kent Ormanı ve Piknik Alanı ' nın yapımında emeği geçenlere plaketleri takdim edilirken , Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu Beycuma ' ya böyle bir tesis kazandırmaktan mutlu olduklarını belirterek katkısı olan herkese teşekkür etti .
Yapılan konuşmanın ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ' nün desteğiyle yapılan Beycuma Kent Ormanı ve piknik alanının yapımında emeği geçenlere Beycuma Belediyesi tarafından plaket takdim edildi .
Son olarak ise davetliler Beycuma Kent Ormanı ve Piknik alanını gezerken , protokole ve davetlilere Beycuma ' nın meşhur Kuyu Kebabı ikram edildi . Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ise Kuyu Kebabı ' yla basına poz verirken , başta protokol ve davetliler Kuyu Kebabı ' nı afiyetle yediler .