Şevket Yılmaz'daki yangın davasında yine karar çıkmadı

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili davada yine karar çıkmadı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndek

  Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi ' nde 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili davada yine karar çıkmadı .

Bursa 3 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki duruşmaya , 15 ' er yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar , Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik , Hastane Müdürü Salim Özdağ , müdür yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler ile elektrik ve elektronik mühendisi Süleyman Karapınar ile avukatları katıldı .

' Taksirle yangına neden olmak , taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak ' iddiasıyla yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi . Yangın sonrası görevden alınan dönemin başhekimi Osman Naci Çelik ile avukatı , önceki ifadeleri aynen tekrarladıklarını belirterek , suçsuz olduklarını belirtti . Diğer sanıklar da önceki ifadelerini değiştirmeyeceklerini ifade edip , suçsuz olduklarını dile getirdi .

Duruşmaya katılan ölenlerin yakınları ise yangında ihmali bulunanlardan şikayetçi olduklarını söyledi . Yangında hayatını kaybeden Hakkı Özdoğan ' ın oğlu Bayram Özdoğan ise ifadesinde ihmali bulunanların cezalandırılmasını istedi . Polise verdiği ifadeyi tekrarlayan Bayram Özdoğan , şunları söyledi :

" O gün babam sabah saatlerinde beyin kanaması geçirdiği için hastaneye götürmüştük . Öğle saatlerinde yoğun bakıma alındı . Gece çıkan yangında hayatını kaybetti . Biz hastane kantininde otururken yangın çıktığını söylediler . Koşarak acil servisteki hastalara yardım edip dışarı çıkardık . Ardından 3 . kattaki yoğun bakımda bulunan babamın yanına gitmek istedim . 2 . kata çıktığımızda her taraf duman içindeydi . Bu nedenle yukarı çıkamadık . En az 7-8 kez aşağı inip nefeslendikten sonra yukarı çıkmaya çalıştık . "

Yangın çıktıktan sonra yaklaşık 8-9 dakika sonra itfaiyenin gelerek alt kattaki yangına müdahale ettiğini anlatan Özdoğan , " Ancak yoğun bakıma son çıkışımızda servis dumanlar içindeydi . Ben bir güvenlik ve bir polis ile iki hasta yakını kapıyı kırarak içeri girdik . Daha sonra başka hastaneye götürdüğümüz babamın hayatını kaybettiğini söylediler . Olayda ihmali bulunanlardan şikayetçiyim , cezalandırılmalarını istiyorum . " şeklinde konuştu .

İfadelerin alınmasından sonra mahkeme heyeti , duruşmayı Sağlık Bakanlığı ' ndan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi ' nin mimari ve tadilat projesinin istenmesi ile diğer delillerin istenmesi için 24 Kasım 2010 tarihine erteledi .

ÖLENLERİN YAKINLARI : ADALETE GÜVENİYORUZ

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ölenlerin yakınları , adalete güvendiklerini , sorumluların cezalandırılmasını istedi .

Davayı sonuna kadar takip edeceklerini dile getiren Bayram Özdoğan , " Duruşmada suçlu insanlar tedirgin olurlar . Bu günde çok tedirgin olanlar vardı . Tırnaklarını yiyenler dahi oldu , Osman Naci Çelik başta olmak üzere . Biz davamızın arkasındayız sonuna kadar gideceğiz , suçlu her zaman cezasını çekmeli , burada 9 insan öldü . " dedi .

İnciser Bulut ' un yakınları ise " Adalete ve Allah ' a bırakıyoruz , vicdanları rahat ise bir şey demiyoruz . Onlar tabi ki suçlarını ve ihmallerini kabul etmezler . " şeklinde tepki gösterdi .