İstanbul'da 3 Bin Kişi Chp'ye Katıldı İstanbul

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, 'Tüm Anadolu ayaklanmış vaziyette.

  CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay , ' Tüm Anadolu ayaklanmış vaziyette . Bu ayaklanan Anadolu , Kemal Kılıçdaroğlu ' nu CHP ' nin başından Türkiye ' nin başına taşımak istiyor , başbakan yapmak istiyor ' dedi .
Okay , Zeytinburnu ' nda , 3 bin kişinin CHP ' ye katılımı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada , artık ülkede ' ötekileşmeye , baskıya , zulme , işsizliğe hayır ' diyenlerin el ele verdiğini söyledi .
Hakkı Süha Okay , iktidara birlikte yürüyeceklerini , Türkiye ' yi bu hale getirenlerden de mutlaka hesap soracaklarını ifade etti .
Sivas ' ta 17 yıl önce meydana gelen olaylara da işaret eden Okay , ' Bugün bu anlayışı taşıyanlar , insanları yakmıyor ama insanların hayatını karartıyor , Silivri ' ye taşıyor ' diye konuştu .
Türkiye ' de böylesine bir hukuksuzluk yaşanırken , insanların açlığın , yoksulluğun ve yolsuzluğun en acımasız şekilde bu iktidar sayesinde sergilendiğini gördüğünü ileri süren Okay , ' Tüm Anadolu ayaklanmış vaziyette . Bu ayaklanan Anadolu , Kemal Kılıçdaroğlu ' nu CHP ' nin başından Türkiye ' nin başına taşımak istiyor , başbakan yapmak istiyor . Birlikte yapacağız . Çünkü o içimizden biri , bizden biri ' dedi .
Artık ülkede çocukların , insanların yatağa aç girmesini , insanların gözlerinin içine bakarak yolsuzluk yapanların sokakta gezmesini istemediklerini ifade eden Okay , şöyle devam etti :
' Bu ülkede kardeş kanı aksın istemiyoruz . Birliğimizin , bütünlüğümüzün , toprak bölünmezliğimizin tartışılmasını istemiyoruz . ' Din üzerinden siyaset yapılmasın ' diyoruz . ' Dini siyasallaştırmayacağız , siyaseti de dinselleştirmeyeceğiz ' diyoruz . ' Türkiye ' nin dış politikasında onurlu bir siyaset yürüteceğiz ' diyoruz . '
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de CHP ' nin halkın partisi olduğunu belirterek , ' Biz köylü olmaktan ve köyde doğmaktan şeref duyduk , ama bizi köylü bırakmak isteyen , cahil bırakmak isteyen anlayıştan hep nefret ettik ' diye konuştu .
Konuşmaların ardından Okay ve Şimşek , çeşitli kesimlerden CHP ' ye katılanlara parti rozeti taktı .

01 . 07 . 2010 08 : 44 : 14