İsrail ordusu Türkiye'den otomobil alıyor

Ankara ile Tel Aviv arasında yaşanan gerginliğin ardından çeşitli alanlarda başlatılan karşılıklı gayri resmi boykotlara rağmen, İsrail Savunma Bakanlığı Türkiye'de üretilen otomobilleri seçti.

İsrail ordusu Türkiye'den otomobil alıyor
  İsrail ' de yayınlanan Arutz Sheva gazetesinin haberine gö ; re , İsrail Savunma Bakanlığı ' nın aç ; tığı otomobil ihalesini Tü ; rkiye ' de ü ; retim yapan Hyundai firması kazandı . Karara gö ; re bakanlık Tü ; rkiye ' den Hyundai Accent ve Hyundai i20 model otomobiller alacak .

Arutz Sheva ' ya gö ; re , İsrail Savunma Bakanlığı bir sü ; re ö ; nce yarbay ve daha ü ; st rü ; tbelerdeki subayların ihtiyaç ; larını karşılamak ü ; zere bir otomobil ihalesi aç ; tı . İhale geç ; en hafta sonuç ; landı .

İhale sonucunda bakanlık Tü ; rkiye ' de ü ; retilen Hyundai model otomobilleri seç ; ti . Arutz Sheva ' nın haberinde ' leasing ' yoluyla temin edilecek araç ; sayısı belirtilmedi . Ancak ihale tutarının 22 ile 25 milyon dolar arasında değiştiği kaydedildi .

Buna gö ; re İsrail ordusundaki gö ; revli yarbaylar iç ; in , Tü ; rkiye ' de ü ; retilen Hyundai Accent model otomobil alacak . Albay rü ; tbesindekiler iç ; in de , daha ö ; nce Hindistan ' da ü ; retilen ve son olarak ü ; retimi yine Tü ; rkiye ' ye kaydırılan Hyundai i20 modeller alınacak .

İsrail Savunma Bakanlığı , Hyundai otomobillerin doğrudan satın alma değil leasing yö ; ntemiyle temin edileceğini aç ; ıkladı . Aç ; ıklamada ithalatın doğrudan bakanlık eliyle değil , bir İsrail şirketi aracılığıyla yapılacağı belirtildi .

' Otomobil modellerinin kalite ve fiyat parametlerine gö ; re ' seç ; ildiğinin altı ç ; izilen aç ; ıklamada , ayrıca ' İki ü ; lke arasında yaşanan son olaylara rağmen İsrail hü ; kü ; metinin Tü ; rkiye ' den mal satın almasını engelleyen bir kararı bulunmamaktadır ' denildi .

CNN