İran'dan Bm Güvenlik Konseyi'ne Mektup Tahran

İran'ın BM Güvenlik Konseyi üyesi 15 ülkenin dışişleri bakanlarına birer mektup gönderdiği bildirildi.

  İran ' ın BM Güvenlik Konseyi üyesi 15 ülkenin dışişleri bakanlarına birer mektup gönderdiği bildirildi .
Resmi IRNA ajansının haberinde , Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ' nin bu mektuplarda , BM Güvenlik Konseyinin yeni yaptırım kararının İran ' ın barışçıl nükleer programını sürdürmesini engellemeyeceğini yazdığı belirtildi .
Habere göre Mutteki , ' Bu tür kararlar alınması İran ' ın barışçıl nükleer programını sürdürme kararlılığını etkilememektedir , tersine ülkemizin barışçıl nükleer teknoloji geliştirme arzusunu perçinlemektedir ' ifadelerine yer verdi .
Mutteki ' nin ayrıca , tarihi belirtilmeyen bu mektuplarda , ABD ve müttefiklerinin İran ' a ' karşı haksız ve meşru olmayan ' bir karar almakta acele ve ısrar etmelerini eleştirdiği belirtildi .

-FRANSA ' NIN TEPKİSİ-

Bu arada , mektuplarla ilgili görüşü sorulan Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bernard Valero , ' İran ' a hassas faaliyetleri hakkında müzakereye girmeyi kabul etmesi için çok açık mesajlar gönderildiğini ' belirtti .
Sözcü , Paris ' te yaptığı açıklamada , ' Bu bağlamda , Mutteki ' nin mektupları iyi yönde bir adım değildir . İran ' dan beklediğimiz , uluslararası toplumun endişelerine somut jestlerle yanıt vermesidir ' dedi .
01 . 07 . 2010 19 : 37 : 26