Devrek Festivali Kültür Ağırlıklı Yapılacak

Devrek Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısını Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'ın başkanlığında gerçekleştirdi

Devrek Festivali Kültür Ağırlıklı Yapılacak
  Devrek Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısını Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ' ın başkanlığında gerçekleştirdi . Festivalin , kültür ağırlıklı yapılacağını söyleyen Başkan Ulupınar , " Devrek ' e yakışan bir alan haline orayı getireceğiz " dedi .
Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt ile bazı birim amirlerinin de katıldığı Temmuz ayı meclis toplantısında belediye meclis üyeleri imar komisyonunda alınan kararları gündem maddesi olarak görüşerek karara bağladılar . Belediye İmar İşleri Müdürü Sedat Kapucubaş ' ın okuduğu imar kanunu tekliflerini AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Başkanı olan Hasan Genç ' in gerekli açıklamaları yapmasından sonra meclis üyeleri oylayarak kabul ettiler . Devrek ilçesindeki Ayyıldız Talebe Yurdunun belediyeden su fiyatı konusunda indirim talep teklifini Plan Bütçe Komisyon Başkanı olan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Kadem ' in okumasından sonra komisyonda bu teklifin red edildiği bildirildi . Red edilme gerekçesinin de daha önce Anayasa Mahkemesinin bu konuda vermiş olduğu bir kararın etkili olduğu ve mevcut yasanında belediye meclisine su konusunda indirimde ; ancak gazi , şehit yakınları , sakat ve engelli vatandaşlar konusunda yetki verdiği ifade edildi . Görüşülmeden sonra oylanan bu teklif meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmedi . Bir önceki Meclis Toplantısında SP ' li Belediye Meclis Üyesi Sefer Köse ' nin verdiği önerge ile bu yıl Devrek Belediyesinin Karşıkaya Mahallesinde açacak olduğu stantların belediyeye gelir elde etmesi amacı ile ihale ile satış yapılması teklifi türlü işler komisyonunda görüşülerek karara bağlandı .
STANTLAR DEVREK BELEDİYESPOR ' A KİRALANACAK
Temmuz ayı meclis toplantısında Türlü İşler Komisyon Başkanı AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sinan Kaya komisyonun bu konuda aldığı kararı açıkladı .
Sinan Kaya stantlar konusunda ; Stantların Devrek Belediyespor ' a kiralanmasına , 10 Temmuzda açılıp 20 Ağustos ' ta kapanmasına , geçen yıl 150 olan stant sayısının bu yıl 200 ' e çıkarılmasına , yiyecek stantlarının 1 . 750 TL , giyecek stantlarının ise 1 . 250 TL fiyattan kiralanmasına karar verdiklerini açıkladı . Bu konu da meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi . Kabul edilen stantlar konusunda belediyenin hemen şartnameyi hazırlayıp 10 Temmuza kadar stantları açacağı da ifade edildi .
MAŞKAN ULUPINAR : STANTLAR AÇILACAK , FESTİVAL YAPILACAK
Devrek Belediyesinin Temmuz ayı Meclis toplantısında kararların oylanması öncesi ve sonrası zaman zaman konuşmalar yapan ve belediye meclisi ile meclise katılan davetlileri bilgilendiren Belediye Başkanı Özcan Ulupınar , " Eski Terminal alanında çalışmalara başladık . Projesi hazır . Önümüzdeki günlerde basının karşısına geçerek orada yapacağımız meydan ve park alanı konusunda vatandaşlarımızı detaylı olarak bilgilendireceğiz . Devrek ' e yakışan bir alan haline orayı getireceğiz . Üçte birlik kısmını üç ay içersinde bitireceğiz , geri kalan kısmını da periyodik olarak tamamlayacağız . Aynı şekilde her yıl yaptığımız Baston ve Kültür Festivalini bu yıl iki etap halinde yapacaktık ve ilkini de 2- 6 Haziran ' da gerçekleştirecektik . Bütün hazırlıkları ve bağlantıları yaptık ama yaşadığımız üzücü olaylardan sonra bu kısmı iptal etmedik sadece erteledik . Bu kısımda yapacağımız faaliyetleri müzikli ve eğlenceli kısımları hariç yaz ayı içerisinde yine yapacağız . Temmuz ayındaki kısmını da gerçekleştireceğiz . Zaten gurbetçi vatandaşlarımız festivaldeki konserleri ve açılan stantlarda vakit geçirmek için ilçemizde duruyorlar . Yoksa diğer turistlik yerlere gitmek taraftarı oluyorlar . Aynı şekilde çevre yerlerden de stantlarımıza yoğun bir ilgi oluyor . Onun için bu stantları 10 Temmuzda açacağız ve yerli esnafımızı da burada korumak için elimizden geleni yapacağız " şeklinde konuştu .