Bursa'da 9 Kişinin Öldüğü Hastane Yangını Davasında Dehşet Gecesini Anlatan Genç, Herkesi Ağlattı

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 9 kişinin ölümüne yol açan yangınla ilgili davada ifade veren müşteki gencin dehşet gecesini anlatması herkesi ağlattı.

  3 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde , " Taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek " suçundan 15 ' er yıla kadar hapisleri istenen hastanenin eski başhekimi Osman Naci Ç . , hastane müdürü Salim Ö . , teknik işlerden sorumlu müdür yardımcısı Yakup G . ve elektrik elektronik mühendisi Süleyman K . tekrar hakim karşısına çıktı . Tutuksuz sanıklardan eski müdür yardımcısı Mehmet G . duruşma bitiminde davaya katılırken , görüntüleme merkezinin sahibi Dr . Erol K . ise bu celseye gelmedi .
Duruşmaya müşteki olarak katılan ve yangında babası Hakkı Özdoğan ' ı kaybeden Bayram Özdoğan , dehşet gecesini anlattı . Yangının ardından hastanenin üçüncü katında bulunan yoğun bakım ünitesinin kapısını kırarak açtıklarını söyleyen Özdoğan , " Kalp krizi geçiren babamı yoğun bakıma yatırmıştık . Yangın çıktığında kantinde oturuyordum . Birileri , ' Elektriği kesin ' diye bağırıyordu . Bir anda babamın bulunduğu üçüncü kattaki yoğun bakım servisine yöneldim ancak yoğun duman sebebiyle ikinci kattan geri döndüm "
dedi .
Defalarca aşağıya inip nefes aldıktan sonra dumanların arasına girerek babasını kurtarmaya çalıştığını kaydeden Özdoğan , " 7-8 kez çıkmayı denedim . En sonunda maske takarak yoğun bakım ünitesinin bulunduğu kata çıkabildim . Ancak kapı açılmıyordu . Elektrikler kesilmiş , her yer kapkaranlıktı . Cep telefonlarının ışığı ile kapıyı bulup iki hasta bakıcı , bir güvenlik ve bir polis ile birlikte kapıyı kırarak açabildik . Fakat içeride biriken yoğun dumandan dolayı kimseye müdahale edemedik . Bu arada itfaiye
görevlileri gelip yoğun bakım ünitesinde yatan hastaları kargatulumba aşağıya indirdi . Babamı başka bir hastaneye kaldırdık ancak kurtarılamadı . Yangında kusuru bulunanlardan şikayetçiyim " diye konuştu .

DEHŞET GECESİNİ ANLATIRKEN AĞLADI
Müşteki gencin ifadesi duruşmada hazır bulunan diğer maktul yakınlarını da ağlattı . Duygusal anların yaşandığı davada mahkeme Sağlık Bakanlığı ' na müzekkere yazılarak hastanenin mimari ve tadilat projelerinin istenmesine karar verdi . Duruşma , eksikliklerin giderilmesi için ertelendi .
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Özdoğan , " Verdiğim ifade başta Başhekim Osman Naci Ç . olmak üzere tüm sanıkların heyecandan tırnaklarını yemelerine sebep oldu . Bunlar gerçekler . Bu işin peşini bırakmayacağız . Tüm sorumluların gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacağız . Oraya şifa bulmak için giden 9 masum insan can verdi " şeklinde konuştu .