Balıkesir Valisi Arslan: Taş üstüne taş koyanın baş üstünde yeri vardır

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, işadamlarının el ve işbirliği yaparak her alanda gelişmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Vali Arslan, "Bu ilde taş üstüne

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, işadamlarının el ve işbirliği yaparak her alanda gelişmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Vali Arslan, "Bu ilde taş üstüne taş koyanın baş üstünde yeri vardır. Bizim artık mücadeleye, gıpta etmeye bazı konularda inat etmeye ihtiyacımız var. ''Böyle gelmiş böyle gidiyor'' diyemeyiz." dedi.

Balıkesir Belediyesi tarafından eski Salı Pazarı''nın bulunduğu alanda yapılacak olan ''Karesi Alışveriş Merkezi''nin temeli törenle atıldı. Törene Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Genel meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Balıkesir sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, törende yaptığı konuşmada temeli atılan proje ile değişimin bir parçası olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirti.

Balıkesirli 38 işadamının ekonomik güçlerinin bir araya getirerek ortaklık oluşturduğunu belirten Çelik, amaçlarının Balıkesir''in kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Karesi Alışveriş Merkezi Projesi''nin yenilikçi mimarisi ve öncü tasarımıyla, toplam 15 bin 583 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu ifade eden Çelik, "İki katlı çarşıda 90 dükkan, 31 stant alanı, çok amaçlı salon, 2 idari ofis, sığınak, 95 araç kapasiteli kapalı otopark, 91 araç kapasiteli açık otoparkı ile ziyaretçilerine sıradan bir alışveriş deneyiminin ötesini vermeye hazırlanıyor." dedi.

Merkezin yapımında yardımlaşmanın ön plana çıktığına dikkat çeken BASİAD Başkanı Çelik, Balıkesir''in ticaret hayatını hareketlendirmek ve hizmet sektörüne yeni ufuklar açmak, gibi bir misyonu üstlendiklerini vurguladı.

Çelik, Karesi AVM''nin, bulunduğu bölge ve konum itibariyle Balıkesir''in sosyal, kültürel ve ticari hayatına da yeni bir dinamizm getireceğine ve buradaki esnafın çağdaş bir mekana kavuşmanın verdiği güç ile işlerindeki katma değerin yükseleceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı İsmail Ok ise Balıkesir sanayici ve işadamlarının bir araya gelerek, belediyenin ilk icraatlarından olan bu eserin meydana çıkarılması nedeniyle mutlu olduğunu ifade etti.

Başkan Ok, "Yeni eserlerin meydana gelmesine örnek olacak. Taahhüt edilen zamandan daha kısa sürede açılışını da gerçekleştireceğimizi umuyorum." diye konuştu.

"Bu ilde taş üstüne taş koyanın baş üstünde yeri vardır." diyen Vali Yılmaz Arslan ise şöyle konuştu: "El birliği iş birliği yaparak her alanda gelişmek zorundayız. Bizim artık mücadeleye, gıpta etmeye bazı konularda inat etmeye ihtiyacımız var. Böyle gelmiş böyle gidiyor diyemeyiz. Balıkesirli iş adamlarımızın kurduğu işi hızla sürdürmeleri güzel bir davranış. Bu başlangıç daha büyük çalışmalara yol açacak. Doğru olan işlerin arkasındayız."

BASİAD İnşaat Anonim Şirketi ve Zafer İlkkan ortaklığı tarafından yapılacak Karesi AVM, toplam 15 bin 583 metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor.