Almanya Arjantin arasında soğuk savaş başladı

Dünya Kupası 2010 Güney Afrika'da Almanya ile Arjantin arasında Cumartesi günü oynanacak çeyrek final maçı öncesi taraflarda gerilim artıyor.

Almanya Arjantin arasında soğuk savaş başladı
  Almanya ile Arjantin arasında Cumartesi gü ; nü ; oynanacak ç ; eyrek final maç ; ı ö ; ncesi taraflarda gerilim artıyor .

Almanların başarılı orta saha oyuncusu Bastian Schweinsteiger bugü ; n yaptığı aç ; ıklamada Arjantin cephesinin kışkırtmaları karşısında tedbirli olmaları gerektiğini sö ; ylerken , takım arkadaşlarını uyardı .

Bundan dö ; rt yıl ö ; nce Almanya ' nın ev sahipliği yaptığı 2006 Dü ; nya Kupası ' nda Arjantin ile oynanan ve penaltılarla Almanların kazandığı maç ; ta takımın bir parç ; ası olan Schweinsteiger o maç ; a itafen ' Her şey maç ; ö ; ncesinde başlıyor . Hakeme karşı el kol hareketlerini gö ; rdü ; nü ; z . Bu saygı eksikliğinden kaynaklanıyor ' dedi .

2006 yılındaki Almanya - Arjantin finali bir ç ; ok oyuncu ve teknik ekipten yetkilinin maç ; sonunda gerilimli anlara konu olmasıyla turnuvanın hatırlanmak istemeyen gö ; rü ; ntü ; sü ; olmuştu ve turnuvaya kara bir gö ; lge dü ; şü ; rmü ; ştü ; .

Daha ö ; nce iki Dü ; nya Kupası finalinde karşılaşan iki takımın bu mü ; cadelelerinde 1986 ' da Arjantin kazanırken , 1990 ' da Almanya rö ; vanşı almıştı .

Schweinsteiger provakasyonlara kapılmamaları gerekiğini sö ; ylerken ' Umarım hakem kimin kışkırttığını , kimin provoke ettiğini gö ; rü ; r . Meksika maç ; ının devre arasında neler yaptıklarını yine gö ; rdü ; k ' dedi .

Alman futbolcu ' Bu hareketler onların karakterini ve zihniyetini gö ; steriyor ' ifadeleriyle ise Arjantin cephesiyle maç ; ö ; ncesi soğuk savaşı başlamış durumda .

Arjantin - Meksika maç ; ının devre arasında Arhjantin ve Meksika yedek kulü ; besi İtalyan hakem Roberto Rosettiği ' nin Arjantin ' in ofsayt olan ilk golü ; nü ; geç ; erli sayması sebebiyle karşı karşıya gelmiş ve bir takım tartışmalar yaşanmıştı . Sporx