AK Parti Elazığ Milletvekili Öztürk: OHAL bölgeye zulüm getirdi

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Olağanüstü Hal (OHAL)'in uygulandığı zamanlarda zulüm yapıldığını ve köylünün mağdur edildiğini söyledi. OH

  AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk , Olağanüstü Hal ( OHAL ) ' in uygulandığı zamanlarda zulüm yapıldığını ve köylünün mağdur edildiğini söyledi . OHAL ' in bölgeye getireceği zararları anlatan Öztürk , " OHAL uygulandığı zaman bölge halkına fayda gelmedi , zulüm yapıldı , köylü mağdur edildi . " dedi .

Uygulamanın özgürlükleri kısıtlayıcı olduğunu savunan Öztürk , " 80 sonrası bu tür sıkıntılar yaşandı . OHAL ' in uygulandığı bölgelerde üstünlük , güvenlik güçlerine geçiyor ve bu yüzden keyfi uygulamalar görülüyor . O bölgelerde vali ve sivil toplum kuruluşlarının söz hakkı kalmıyor . Bu uygulama basın Özgürlüğü dâhil çoğu özgürlükleri kısıtlıyor , ülkenin sorunlarını çözüme kavuşturmuyor . " dedi .

Terör sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini aktaran Öztürk , demokratik açılımın devam edeceğini ifade etti . Öztük , " Terör bölgelerinde gelişmişlik oranını yükseltir , insanlara iş verirseniz bu sorun hallolur . Şu anda hükümetimiz bunun mücadelesini veriyor . Mesela , hayvancılığa teşvik paketlerimiz var , DAP , GAP projeleri var , barajlar yapılıyor ; ama yapılan bu yatırımlardan korku duyanlarda var . Bölgenin kalkınmasını istemeyenlerde var . Hükümet olarak kararlıyız , 15 milyar TL lik bir GAP projemiz var bu projeler ve daha fazlası ile bölgeyi kalkındıracağız ve terörü yeneceğiz . " şeklinde konuştu .