Adana İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı'na Tansel Ün Seçildi

Girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, genç girişimcilerin yaratıcı proje ve düşüncelerinin hayata geçirilebilmesi ve böylelikle de Adana ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanabilmesi hedefiyle oluşturulan Adana Genç Girişimciler Kurulu'nun Başkanlığı'na Tansel Ün seçildi

Adana İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı'na Tansel Ün Seçildi
  Girişimcilik kültürünün geliştirilmesi , genç girişimcilerin yaratıcı proje ve düşüncelerinin hayata geçirilebilmesi ve böylelikle de Adana ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanabilmesi hedefiyle oluşturulan Adana Genç Girişimciler Kurulu ' nun Başkanlığı ' na Tansel Ün seçildi .
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) bünyesinde kurulan ve Adana Ticaret Odası ' nın " Koordinatör Oda " görevini üstlendiği Adana İl Girişimciler Kurulu ' nun Genel Kurulu yapıldı .
Adana Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısının açılışında konuşan ATO Başkanı Şaban Baş , Genç Girişimciler Kurulu ' nun , oluşturulmasından bu yana geçen bir yıl içerisindeki aktif çalışmalarıyla Adana ' nın sorunlarına çözüm üretilmesine yönelik çabalarının itici gücü olacağını ortaya koyduğunu söyledi . Bu başarının temelinde , TOBB çatısı altındaki Adana İl Girişimciler Kurulu ' nun , hayata geçirilebilmesi için Adana Ticaret Odası , Adana Ticaret Borsası ve Ceyhan Ticaret ve Sanayi Odası ' nın ortaya koyduğu örnek birlikteliğin önemine de dikkat çeken Şaban Baş , Türkiye ' nin iyi eğitimli ve cesaretli genç beyinlere büyük ihtiyaç duyduğunu söyledi .

" İŞ İMKANLARI YARATMAK İÇİN STRATEJİLER GELİŞTİRMELİYİZ "
Genç girişimcileri Adana ' nın geleceğinin vazgeçilmez unsurlarından en önemlisi olarak gördüklerini vurgulayan Şaban Baş , Türkiye ' nin 2025 yılında 6 . 7 milyon genç nüfusu ile genç nüfus oranı en yüksek olan ülke durumuna gelmesinin beklendiğini ifade etti . Buna karşın Adana ' nın yüzde 26 ' lara ulaşan işsizlik oranı ile Türkiye şampiyonu olmasının geleceğe dönük iyimser beklentilerin karamsarlığa dönüşmesine de yol açtığını kaydeden Şaban Baş sözlerini şöyle sürdürdü :
" Son açıklanan işsizlik rakamları , aslında Adana ' nın sorunlarının çözümünün yatırıma ve üretime bağlı olduğunu , bu olmadıkça istihdamın da artırılamayacağını bir kez daha ortaya koymuştur . Gençlerimiz için uygun ve üretken iş imkanları yaratmak için stratejiler geliştirmek ve uygulamak zorundayız . Genç Girişimciler Kurulumuz , ortaya koyacağı performansla Adana ' nın temel sorunlarına olduğu kadar genç işsizliğine çözüm üretilmesine yönelik çabaların da itici gücü olacaktır . Genç girişimcilerimiz olan sizlerin etkin faaliyetleriyle yakın zamana kadar genç nüfustaki sorunların asgariye ineceğine ve beyin göçü yaşanan ilimizin bundan böyle beyin göçü verme yerine beyin göçü almasını sağlayacağınıza içtenlikle inanıyorum . "

" BEYİN GÖÇÜ İLE ALINAN VASIFSIZ GÖÇ EKONOMİK YAPIYI GERİLETTİ "
Konuşmaların ardından İl Genç Girişimciler Kurulu ' nun yeni yönetiminin belirlenmesi için seçim yapıldı . Tek listeyle gidilen seçim sonunda M . Tansel Ün başkanlık , Mehmet Sütçü , Şule Akalın ve Osman Gazi Ural başkan yardımcılığı , Nezihi Aslankeser genel sekreterlik görevine getirildiler . İl Genç Girişimciler Kurulu ' nda , M . Simge Baş , Serdar Çalık , Ümit Deniz ve Umut Yılmaz ise Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla görev yapacaklar .
Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan İl Genç Girişimciler Kurulu yeni Başkanı Tansel Ün , Cüneyt Gizer yönetiminden aldıkları hizmet bayrağını daha ilerilere taşıyabilmeyi hedeflediklerini söyledi .
Uzun yıllardır yaşanan beyin göçü ve Güneydoğu ' dan alınan vasıfsız yoğun göçün Adana ' nın ekonomik yapısını geriye götürdüğünü vurgulayan Ün , " Görev süremiz içerisinde , ülkemizde ve bölgemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların çözümüne yönelik etkili çalışmalar yapabilmenin gayreti içerisinde olacağız . Yeni projeler geliştirerek yeni girişimcilerin ve yatırımcıların yaratılmasının yanında , mevcut yatırımcıların da bölgemize çekilebilmesinin uğraşısında olacağız . Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi düşündüğümüz ilk projemiz olan Çukurova Girişimcilik Zirvesi ' nin de bu yöndeki düşüncelerimize önemli katkılar sunacağına inanıyoruz . Bu arada Genç Girişimciler Kurulumuza oluşturulmasından bugüne kadar geçen süre içerisindeki desteklerinden dolayı da Koordinatör Odamız olan Adana Ticaret Odası ' na sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz " dedi .