Vali Tanılır: Türkçe Olimpiyatları ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor

Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları sevgi ve hoşgörüye yaptığı hizmetlerin yanında olimpiyatların yapıldığı illere de ekonomik katkı sağlıyor. Bu yıl s

Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları sevgi ve hoşgörüye yaptığı hizmetlerin yanında olimpiyatların yapıldığı illere de ekonomik katkı sağlıyor. Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 5 kıtaya yayılan 120 ülkeden 750 öğrenci ve 300'ün üzerinde öğretmen Türkiye'ye geldi. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Türkçe Olimpiyatlarının sevgi ve hoşgörüye ivme kazandırarak insanlığa yaptığı hizmetlerin yanı sıra olimpiyatların yapıldığı illerin ekonomisine de canlılık kazandırdığını söyledi.

8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için ülkemize gelen yabancı öğrencileri görmek ve gösterilerini izlemek için gösterilerin yapıldığı, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Trabzon, Malatya, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Bursa, Erzurum ve Samsun gibi illere çevre il ve ilçelerden gelen binlerce vatandaş ekonominin durgun olduğu yaz aylarında yaptıkları alışverişlerle bu illerin ekonomisine harcadıkları sıcak para ile canlılık getiriyor. Bu noktaya dikkat çeken Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'da Sekiz yıldan bu yana geleneksel hale getirilen Uluslar arası Türkçe Olimpiyatlarının sevgi ve hoşgörüye ivme kazandırarak insanlığa yaptığı hizmetlerin yanı sıra olimpiyatların yapıldığı illerin ekonomisine de canlılık kazandırdığını söyledi.

Olimpiyatların bir ayağının Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilmesinin heyecan verici olduğunu kaydeden Tanılır, çevre il ve ilçelerden yüzlerce insanın olimpiyatları izlemek için illerine akın ettiğini belirtti. Vali Tanılır, Hanifi Mahçiçek stadına gelen yaklaşık on bin kişinin sevgi, hoşgörü ve kardeşlik içerisinde olimpiyatları izlediğine dikkat çekti. İllerine gelen vatandaşların kapalı çarşı ve kale gibi tarihi yerleri gezerek ilin turizm potansiyeline katkı sağladıklarını hatırlatan Vali Mehmet Niyazi Tanılır, bunun yanında vatandaşların kapalı çarşıdan çeşitli hediyelik eşyalar ve bütün Dünyada meşhur olan Kahramanmaraş dondurması satın alarak esnaflara katkıda bulunduklarını söyledi.

Hatay'dan bir gurup eğitim gönüllüsü ile birlikte 'Sevgi dili Türkçe' olimpiyatlarını izlemek için Kahramanmaraş'a gelen vatandaşlardan Kadir Özer'de dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'de gördükleri güzellikleri çevrelerindeki insanlara anlatarak ülke turizmine ciddi katkılar sağlayacaklarını söyledi.