Türkçe Olimpiyatları'na katılan Pakistanlı Rizwan: İzmir'de kalmak istiyorum

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın İzmir galası için İzmir'e gelen yabancı öğrenciler, geri dönmekte zorlandı. Pakistanlı Alkanz Rizwan da, "Ben

  8 . Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ' nın İzmir galası için İzmir ' e gelen yabancı öğrenciler , geri dönmekte zorlandı . Pakistanlı Alkanz Rizwan da , " Ben İzmir ' de kalmak istiyorum . " dedi . 120 ülkenin çocukları ve öğretmenleri , İzmir ' i görmekten duydukları mutluluğu dile getirdi . İzmir galası heyetinde Kazakistan , Pakistan , Tacikistan , Azerbaycan , Moldova , Bangladeş , Kırgızistan , Nahçıvan , ABD , Mali , Afganistan ve Kenya ' dan öğrenciler yer aldı .

26 Mayıs–10 Haziran 2010 arasında düzenlenen Türkçe Olimpiyatları ' na , 120 ülkeden 750 öğrenci ve 300 ' den fazla öğretmen katılıyor . İstanbul ve Ankara ' dan sonra İzmir ve Manisa ' da da gala gösterileri düzenlendi . Programı öncesi İzmir Körfezi ' nde vapurla tur atan , tarihi ve turistik yerleri gezen öğrenciler , ayrılırken duygulu anlar yaşadı . Pakistanlı Rizwan , " İstanbul ve Ankara ' dan daha çok burasını , insanlarını sevdim . İlk defa burada denize girdim . İmkanım olsa tekrar gelir , burada yaşarım . Kardeşlikleri çok güzel . " şeklinde konuştu . Yine Pakistan ' dan Maham Balack , Beyza Nur , Muhamed Suheyli ve türkü kategorisi ikincisi Abu Bakar Faragi de , " En iyi İzmir . Burası İstanbul ve Ankara ' dan daha güzel . Tekrar gelmek istiyoruz . Çok güzel günler yaşadık . " dedi . Pakistanlı Türkçe öğretmeni İmtiyaz Tülay ise , " Üçüncü defa gördüm ve hatıraları yaşadım . İzmir ' in candan bir halkı var . İnşallah tekrar görmek nasip olur . 27 yıl önce bir öğretmenle birinin evine gitmiştik . Minicik bir çocuk , ' Abla , bana arkadaş olur musun? ' demişti . Onu unutamıyorum ama bulamadım . " diye konuştu . Öğretmen Abide Hanif de Türkiye ' ye altıncı defa geldiklerini belirterek , " İzmir insanı çok cana yakın ve misafirperver . Pakistanlı kardeşlerinden selamlar getirdik . Tekrar gelmek istiyoruz . " dedi . Kazakistanlı Arailyn Abi , Almtunay Şadırhan ve Aide Serikovan , " Havası çok güzel . İzmir harika , söyleyecek başka bir şey bulamıyorum . Çok güzel vakit geçirdik . Tekrar gelmek istiyoruz . " şeklinde konuştu . Kırgızistanlı Aygerim Alimeov da , " Türkiye çok güzel , İzmir de çok güzel . Başka sözüm yok , çok heyecanlıyım . Buradan ayrılmak istemiyoruz . " dedi .

Daha sonra 120 çocuk , Adnan Menderes Havalimanı ' na hareket etti .