Teç-Sen, eğitim çalışanlarının öncelikli sorunlarını Bakan Çubukçu'ya iletti

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen), eğitim çalışanlarının öncelikli çözülmesi gereken sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya illetti

  Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası ( Teç-Sen ) , eğitim çalışanlarının öncelikli çözülmesi gereken sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ' ya illetti .

Teç-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel , Genel Sekreter S . Burçin Poyraz , Genel Teşkilatlandırma Başkanı Erol Kaçakoğlu , Genel Mevzuat ve Hukuk İşleri Başkanı Ali Güler , Genel Mali İşler Başkanı Muhammet Erbek , Genel Sosyal İşler Başkanı Niyazi Dağcı ve Sendika Kadın Kolları Başkanı Selda Selvi ' den oluşan heyet ile Bakan Çubukçu ve bakanlık bürokratları ile eğitim çalışanlarının öncelikli çözülmesi gereken sorunları hakkında bakanlıkta toplantı yapıldı .

Yapılan toplantıda ; eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi , fazla mesailerin ücretlendirilmesi , ek ders alan eğitim çalışanlarına denge tazminatı ödenmemesi ve yapılan ek ders iyileştirmesinde kapsam dışı bırakılmaları nedeniyle oluşan sorunlar , atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin çıkarılması , görev tanımlarının yapılması , görevde yükselme sınav süreçlerinde yaşanan sorunlar ve görevde yükselme sınavlarının belirli bir takvime göre yapılması , personel ihtiyacı , merkezi sistem sınavlarında tüm eğitim çalışanlarının görev almasının sağlanması , Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları ' ndaki kontenjan sorunu , eğitim çalışanları çocuklarının faydalanabileceği kreş ve etüt merkezlerinin oluşturulması ile ilgili konularda eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve sendika olarak çözüm önerilerimiz konuları görüşüldü .

Toplantı sonucunda Bakan Çubukçu ; " Sivil toplum kuruluşları ve sendikaların görüşleri çok önemli . İletilen sorun ve çözüm önerilerinin yönetim sürecinde yapacağımız faaliyetlere ışık tutacak . İletilen bu sorunların çözülmesi için yapılacak çalışmaları bakanlık bürokratlarınca sendikanızı ayrıca bilgilendireceğiz . " dedi .