Kızamıkta aşılama oranı yüzde 97'yi geçti

Bulaşıcı Hastalıklar uzmanı Dr. Tuncer Gürbüz, 2002 yılında yüzde 82 olan kızamık aşılama hızının, yürütülen başarılı çalışmalarla 2009 yılında yüzde

  Bulaşıcı Hastalıklar uzmanı Dr . Tuncer Gürbüz , 2002 yılında yüzde 82 olan kızamık aşılama hızının , yürütülen başarılı çalışmalarla 2009 yılında yüzde 97 ' yi geçtiğini söyledi .

Sağlık Bakanlığı , 2002-2010 yıllarını kapsayan ' Kızamık ve Kızamıkçığın Eliminasyonu ve Konjenital Kızamıkçık Sendromunun ( KKS ) Önlenmesi Programı ' nı hayata geçirdi .

Nevşehir Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü tarafından program çerçevesinde , ilde faaliyet gösteren tüm hastanelerden hekimlerin katılımıyla eğitim toplantısı yapıldı .

Toplantıda açıklamalarda bulunan Dr . Tuncer Gürbüz , " Programın amacı , Türkiye ' de kızamık ve kızamıkçık hastalıklarını elimine etmek , KKS ' yi önlemek ve bu düzeyleri sürdürmektir . 2002 yılında yüzde 82 olan kızamık aşılama hızı yürütülen başarılı bağışıklama çalışmalarıyla 2009 yılında yüzde 97 ' ye çıkmıştır . Hedefimiz ; 2010 sonuna kadar Türkiye ' de yerli virüs geçişini durdurmak , 2010 yılından sonra Türkiye dışından gelecek yeni kızamık virüslerinin Türkiye ' de yerleşmesini önlemek ve kızamığa bağlı ölümleri engellemektir . B u amaçla yürütülen çalışmalarda her bir il ve ilçe düzeyinde , her iki dozda da en az yüzde 95 ' lik bir aşılama hızına ulaşılması ve sürdürülmesi hedefleniyor . " dedi .