İzmir Kent Konseyi faaliyete başladı
Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar ve, üniversitelerin temsilcileriyle muhtarların katılımıyla kurulan İzmi
Açılışta konuşan Yerel Gündem 21 Koordinatörü Sadun Emrealp , kent konseylerinin , şehrin ortak aklı şeklinde ve problemlere çözüm ortağı olma talebiyle ortaya çıktığını belirterek , " İzmir Kent Konseyi modelinin , Türkiye ' ye örnek olacak bir duruma kavuşması an meselesidir . " dedi . İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şimdiye kadarYerel Gündem 21 çerçevesinde yürütülen çalışmaların bugünden itibaren kent konseyine dönüşeceğini vurgulayarak , " Bu çalışmaların amacı , katılımcı bir yönetim ve demokrasi anlayışıyla kenti kentliyle birlikte yönetmektir . " şeklinde konuştu . Kocaoğlu , Kent Konseyi ve altında oluşturulacak meclislerin başarılı olacağına inandığını dile getirdi .
Genel kurul gündeminde , konsey başkanının seçilmesi de vardı . Üyelerin büyük bölümünün adaylık için önerdiği Aziz Kocaoğlu , oylama sonucu oy birliğiyle İzmir Kent Konseyi Başkanı oldu .
Genel kurul öncesi yapılan hazırlık toplantılarında , kurula 87 muhtarın temsilci olarak katılmasına karar verildi . " Katılın , birlikte yönetelim " sloganıyla yola çıkan İzmir Kent Konseyi bünyesinde Engelli , Kadın , Gençlik ve Çocuk meclisleri kurulacak . Katılımcıların önerileri doğrultusunda , özel çalışma grupları da olabilecek . Konsey , Kemeraltı ' nda Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan ve tadilatı devam eden hizmet binasında çalışacak .
