Hattat Holding'den İthal Kömür Açıklaması

Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, ithal kömür ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hattat Holding'den İthal Kömür Açıklaması
  Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç , ülkelerin kalkınmasında büyük önem taşıyan elektriğin dünyadaki güçlü ülkelerin hepsinin kendilerinin ürettiğini ve güçlerine güç kattığını söyledi . Güçlü olmak için kalkınma , kalkınma için sanayileşme , sanayileşme içinse elektriğin gerekliliğinin farkında olduklarını söyleyen Tonguç , " Hattat Holding olarak dört yıldır ülkemizin yer altı zenginliği olan taş kömürünü çıkartmak ve ekonomiye kazandırmak için devasa kuyular açıp , yer altında bir şehir kurduk . Trilyonlarca para yatırdık , bunları neden yaptık ve yapıyoruz? Çünkü santralde kullanacağımız kömürü çıkartmak için hala hiç bir anlam veremediğim ve aklı başında kimsenin de anlam veremeyeceği şekilde bize ithamlarda bulunup ithal kömür getireceğimizi söylüyorlar . Bu ithamlarda bulunan kişilere soruyorum , tüm bu yatırımları neden yaptık? Neden trilyonlarca lira yatırımda bulunduk? Neden dünyanın en geniş kuyuları olma özelliğine sahip olan , 8 metre çapında ve eksi 800 metre derinliğinde , 3 kuyu açtık . Neden açmış olduğumuz bu kuyuları yeryüzündeki otoyollar gibi bir birine bağlayarak bir sürü bolu tüneli gibi kilometrelerce tünel açıyoruz? Neden bu kuyuları açarken Çin ' den tuttuğumuz taşeronlara trilyonlarca para ödedik? Neden ofisler , yemekhaneler , sosyal tesisler kurduk? Neden trilyonluk ekipmanlar satın aldık? Neden sondaj makineleri aldık? Neden hala sondajlar yapmaya devam ediyor ve sondaj için milyonlarca dolar harcamaya devam ediyoruz . Neden dört yıldır çalışan yüzlerce insanı istihdam ediyor , maaşları ve SSK ' ları için trilyonlar ödüyoruz? Neden maden , elektrik , kimya ve jeoloji mühendisleri , sondörleri , TTK ' da yıllarca çalışan tecrübeli insanları işe aldık? Neden rezerv tespitleri için milyonlarca dolar verip rapor hazırlattık? Bütün bu nedenleri lütfen bir düşünün . Sizce ithal kömür getirmeyi planlayan bir firma bunca yatırımı yapar mı? Tekrar soruyorum ithal kömürü getirecek bir firma trilyonlarca lirayı yer altına gömer mi? Lütfen emeğe saygı gösterin . Yapılanlara köstek değil destek olun bu yatırımlar sonucunda binlerce insan iş ve aş sahibi olacak . Bartın ' ın göç haritası tersine dönecek , insanlar artık Bartın ' dan göç etmek zorunda kalmayarak doğduğu topraklarda geleceğe güvenle bakarak memleketinde çalışıp yaşayabilecek . Lütfen ön yargınızı kırın ve bu yatırımların ülkemizin kalkınmasında başrol oynayan enerji üretimi için olduğunu anlamaya çalışın " dedi .
" MODERN VE ÇEVRE DOSTU SANTRALİ BERABER YAPALIM "
Çevrecilere seslenen Tonguç , modern ve çevre dostu santralleri birlikte yapma önerisinde bulundu . Tonguç , " Çevrecilere sesleniyorum , gelin el ele verip dünyanın gıpta ile baktığı çevreci , en son teknolojinin kullanıldığı , modern ve çevre dostu santrali beraber yapalım . Bizi eleştirin , sorgulayın ki bu yatırımı hep beraber çevreye duyarlı modern bir tesis olarak ülkemize kazandıralım . Çevresiz bir hayat olamayacağının sizler gibi bizde farkındayız , çevre hayatımıza renk , neşe ve mutluluk katıyor . Gelin sizlerle beraber ülke enerjisini en çevreci şekilde üretelim . Kendi öz kaynaklarını değerlendiren ulusların halkları daha refah bir şekilde yaşamaktadırlar . Biz de inşallah yer altı kaynaklarımızı çevreci arkadaşların istediği gibi bir santral kurup değerlendireceğiz . Bartın ve Amasra ' da işsizliğin , elektrik kesintilerinin ve kalkınmanın ilacı kömür ve santral yatırımları olacaktır . Amerika ' da , Almanya ' da , İsviçre ' de , Fransa ' da ve Japonya ' da çevre örgütleri yok mu? Onlar ülkelerini ve çevrelerini düşünmüyorlar mı? Tabi ki düşünüyorlar ve son teknolojinin nimetlerinden faydalanarak ülkelerinin kalkınması ve gelişmesinde en önemli unsurlardan biri olan elektriği çevreye uygun bir şekilde üretmesini sağlıyorlar . Bu destekle ülkeler kalkınıyor ve insanlarının refah seviyeleri her geçen gün daha da artmaya devam ediyor . Kuracağımız santralde , Amasra ' dan çıkartacağımız taş kömürü kullanılacaktır . Bundan kimseniz en ufak bir şüphesi olmasın . İthal kömür getirecek olsak bu kadar masraf etmeye gerek var mı acaba . Otomotiv fabrikalarımızın bulunduğu Çerkezköy ' e 10 kilometre mesafede olan Karadeniz sahiline santral kurmaya uygun yerler mevcut iken neden Amasra ' ya santral kurmak isteyelim . İthal kömür getirecek olsak gider fabrikalarımıza yakın olan bir yere istediğimiz büyüklükte santral kurar ve yer altı zenginliğimiz olan taş kömürünü çıkartmak için trilyonlarca parayı harcamayız . Şimdi ithal kömür getirecek diyen kişilere soruyorum siz bizim yerimizde olsanız bu kadar harcama yaptıktan sonra ithal kömür getirir misiniz? Buraya gelmemizin nedeni ülkemizin yer altı zenginliği olan taş kömürünün burada olmasıdır . Bu yatırımlar sonucunda ülkemizin acil ve vazgeçilmez ihtiyacı olan elektrik üretimi gerçekleştirilecektir " diye konuştu .
" YATIRIMLARIMIZA START VERMEKTEYİZ "
Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü projesini çok iyi bir şekilde etüt ettiklerini ve bu etüt sonuçlarına göre yatırımlara devam ettiklerini belirten Tonguç , " Hala ithal kömür getirecekler diyenlere soruyorum , sizce yaşamakta olduğumuz global dünyada şirketler bir yatırım yaparken kar zarar analizi yapmadan afaki olarak sonuçlarının ne getireceği belli olmayan bir yatırıma girmeyi tercih ederler mi . Bazı kişiler sizin söylediğiniz miktarda burada kömür yok çıkartacağınız kömür size yetmeyecek dolayısı ile ithal kömür getireceksiniz diyorlar . Özel sektör olarak devlet kurumları gibi zarar edersek bu zararı devletten karşılama şansımız yok . Rezerv tespiti yapmadan , kömür miktarından emin olmadan , kömürün damar kalınlığını tespit etmeden , mekanize sistem yatırımı yapmadan hiç bu yatırıma girer miyiz . Dolayısı ile yaptığımız yatırımlarda alanında uzman kuruluşlara yaptırdığımız değerlendirme raporlarından sonra yatırımlarımıza start vermekteyiz . Bir yatırım yapılırken yatırımın başlangıç , sürdürme ve sonlandırma aşamaları çok net olarak incelendikten sonra oluşabilecek her türlü sonuç gözden geçirilir . Özel sektörün ayakta kalabilmesi ancak kazançla mümkündür . Dolayısı ile bizde Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü projemizi çok iyi bir şekilde etüt ettik ve bu etüt sonuçlarına göre yatırımlara devam etmekteyiz . Hangi tarihte ne kadar kömür çıkartacağımızı ve santralde ne kadar kömür kullanacağımı çok net olarak biliyor ve ülkemiz kalkınması ve daha güzel yarınlara adım atması için bize düşen görevi emin adımlarda sürdürüyoruz " dedi . Sözleri ile ikna olmayanların kendilerini her zaman ziyaret edebileceklerini belirten Tonguç , sözlerini şöyle tamamladı :
" Bu söylediklerimizle ikna olmayanlar istedikleri zaman bizim misafirimiz olabilirler . Kuyuları , yer altındaki şehri , yaptığımız yatırımları kendi gözleriyle görebilirler . Bizim yapmış olduğumuz bütün yatırımlar tüm şeffaflığı ile görülebilir . Çerkezköy ' de 3 bin çalışanımızın bulunduğu birbirinden farklı 11 fabrikamızı görebilirler . Orada kullanılan son teknolojiyi görme imkanı bulurlar . Böylece Bartın ' a kuracağımız son teknolojinin kullanılacağı elektrik santrali hakkındaki ön yargıları kırılır ve şüpheleri kalmaz . Çünkü HEMA ' nın felsefesi , dünyaya entegre , son teknolojiyi özümsemiş ülkemizin kalkınması için hiçbir fedakarlıktan kaçmamaktır . Biz şeffafız buyurun gelin söylediğimiz her şeyi yerinde gözlerinizle görün . "