Tırmanma Türkiye Şampiyonası Atatürk Üniversitesi'nde Yapıldı

Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksi hafta sonu ülkemizin önemli bir spor etkinliğine, Tırmanma Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı

Tırmanma Türkiye Şampiyonası Atatürk Üniversitesi'nde Yapıldı
Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksi hafta sonu ülkemizin önemli bir spor etkinliğine, Tırmanma Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Yarışmalara sekiz ilden 60`dan fazla sporcu katıldı.
Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki tesislerde gerçekleştirilen şampiyonada Minikler Erkek kategorisinde Mehmet Batuhan Şengün, Denis Can Tahani Kravtsov, Doğa Ersoy ve Tufan Güner; Minikler A Bayan'da Serra Altınoluk, Selin Yalın; Minikler B Bayan kategorisinde Aleyna Canan Tamara Kravtsov ve Merve Başpınar; Küçükler A Erkek kategorisinde Burak Dülgeroğlu, Mert Cem Atak, Davut Konaçoğlu ve Serdar Güçsav; Küçükler A Bayan'da Sevda Geyik, Küçükler B Erkek'te Sinan Çekmak, Berkay Varol, Küçükler B Bayan'da Rüya Gökçe ve Büşra Bozkurt derece yaptı.
Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın Büyükler Erkek kategorisinde ise, Doğan Oğuz Palut, Zorbey Aktuyun, Uğur Yılmaz, Akın Taşkıran, Burak Dülgeroğlu, Alper Tolga Kocataş, Salih Bayraktar, Âdem Yalçın; Gençler Erkek kategorisinde; Rıdvan Barış Siligür, Ahmet Hazar, Doğukan Kişili, Temel Kamer Kahraman, Eren Yaşlı; Büyükler Bayan kategorisinde ise Gamze Cırık, Evren Karadağ, Duygu Yarsur ve Gürgel Özver 4. Ayak yarışmalarında dereceye girdiler.
Yarışları AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Samih Diyarbakır, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen, BESYO Müdürü Prof. Dr. Mahir Uğur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Dağcılık İl Temsilcisi Çetin Bayram ile Dünya Buz Tırmanma Şampiyonu İvgin Kurusçek ve sporseverler izledi.