Piskopos Son Yolculuğuna Uğurlandı İskenderun

-PİSKOPOS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI İSKENDERUN (A.A) - 07.06.2010 - HATAY'DA BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLEN ANADOLU PAPALIK TEMSİLCİSİ PİSKOPOS LUİGİ PADOVE

 

-PİSKOPOS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İSKENDERUN ( A . A ) - 07 . 06 . 2010 - Hatay ' da bıçaklanarak öldürülen Anadolu Papalık Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese için yaklaşık 5 yıl süreyle görev yaptığı İskenderun Katolik Kilisesi ' nde tören düzenlendi .

Padovese ' nin Özel Gelişim Hastanesi morgundan alınan cenazesi , İskenderun Katolik Kilisesi ' ne getirildi . Burada , Padovese ' nın tabutunun üzerine statüsünü simgeleyen ve sadece törenlerde taktığı tacı konuldu . Daha sonra düzenlenen cenaze ayinini Vatikan Büyükelçisi Piskopos Antonio Lucibello yönetti .

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini , yaptığı konuşmada , ' Monsenyör Luigi Padovese ' nin vahşice ölümünün trajik haberi bizi dehşet içinde bırakmıştır . Özellikle de bir kilise adamı olan , Türk ve Türkiye ' nin dostu konumunda bir piskoposa karşı işlenen bu korkunç olayın nasıl cereyan ettiğini anlamamızdan bizi mahrum etmiştir ' dedi

Franceschini , Padovese ' nin Türkiye ' de yaptığı çalışmalara ve hiçbir karşılık beklemeden gerçekleştirdiği yardımlara dikkati çekerek , şunları söyledi :

' Ne monsenyör Luigi ' yi öldüren eller , ne de onun yüksek kişiliğini karalamak isteyen sesler , kısacası hiç kimse bizim bu ışığımızı söndüremeyecek . Özellikle Orta Doğu topraklarının sükuneti , kalplerin barış yolunu tekrar bulması ve herkesin iyiliği için yapılan karşılıklı dayanışmanın uyumu için , onunla birlikte dua etmeye devam edeceğiz . '

-PAPANIN MESAJI-

Törende , daha sonra , Papa 16 . Benediktus ' un Genel Sekreter Kardinal Tarcisio Bertone aracılığıyla Vatikan ' ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello ' ya , gönderdiği mesaj okundu .

Mesajda şöyle denildi :

' Luigi Padovese ' nin öldürülmesi bizleri derinden üzmüştür , Papa Hazretleri taziye hissiyatını sizlere nezaketle sunmamı arzulamış ve dualar eşliğinde piskoposlara , pederlere , rahip ve rahibelere ve tüm Türkiye Hristiyan cemaatlerine yakın olduğunu vurgulamıştır .

Kendisi , her biriniz ile dayanışma içerisinde , bu çobanımızın asil ruhunu Allah ' ın merhametine emanet ederek , onun çobanlık ve piskoposluk kutsal göreve nail olmasından bu yana hayatının özelliğini teşkil eden , İncil ' in şahitliğini cömertçe yerine getirmesiyle , aynı zamanda barış ve diyaloğa yönelik alanlarda gayretli çabalarından dolayı Allah ' a şükranlarını sunmaktadır .

Piskopos Luigi Padovese ' nin başına gelen bu olayın acılarıyla gözyaşı döken herkese bütün kalbiyle yakın olan Papa Hazretleri , tesellimiz ve diriliş ümidimizin kaynağı olan Mesih İsa ' nın gücü aracılığıyla , havarisel kutsal takdisini üzerinize bahşetmektedir . '

-DİĞER KONUŞMALAR-

Vali Celalettin Lekesiz de , ayinin ardından yaptığı konuşmada , Padovese ' nin ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek , ' Acılarınızı paylaşmak için buradayız . Hatay , yüzyıllardır farklı dinlerin , inançların barış , huzur içinde yaşadığı bir kenttir . Birlikte yaşama kültürümüze bu elim olayın zarar vermesine hep beraber izin vermeyeceği . Merhuma rahmet , Hristiyan vatandaşlarımıza ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum ' dedi .

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise Padovese ' nin hem yakın dostu hem de komşusu olduğunu belirterek , ' Çok derin bilgiye sahip değerli bir insandı . Onun ölümünden son derece büyük üzüntü duyuyoruz . Bir daha böyle bir olayın tekrarlanmamasını diliyorum . İnanıyorum ki o bizi görüyor ve izliyordur . Ruhu şad olsun ' diye konuştu .

CHP Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar da Padovese ' nin ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu , böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diledi .

Törenin ardından cenaze araca konularak alkışlarla Antalya ' ya uğurlandı . Cenazenin buradan hava yolu ile Milano ' ya gönderileceği bildirildi .

07 . 06 . 2010 19 : 33 : 56