Kilis Belediyesi, sporu yaygınlaştırıp çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak

Kilis Belediyesi tarafından 'Seyirci Olma Sporcu Ol' sosyal destek programı çerçevesinde gençlerin ve çocukların spor yapmalarını sağlamak için 2 halı

  Kilis Belediyesi tarafından ' Seyirci Olma Sporcu Ol ' sosyal destek programı çerçevesinde gençlerin ve çocukların spor yapmalarını sağlamak için 2 halı saha ve 6 modüler basketbol ve voleybol sahası yapılıyor .

Kilis Belediye Başkanı Av . M . Abdi Bulut , özellikle çocuk ve gençlerin spor yapabileceği alan miktarının kısıtlı olması nedeniyle genç nüfusun boş zamanlarını değerlendirebileceği ve spor yapabileceği alanlara ihtiyaçları olduğunu söyledi . Başkan Bulut , ' ' Spor alanlarına yoğun gereksinim olması ve gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmak , kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışıyoruz . Bu gençlerin spor yaparak hem zamanlarının değerlendirilmesi hem de sağlıklarının korunması amacıyla Karataş Caddesi üzerindeki park alanına ve Çengel Caddesine olmak üzere 2 adet halı saha yaptık . Ayrıca Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi , Öncüpınar Mahallesi , E . Çetin Mahallesi , Şıh Mehmet Mahallesi , Mercidabık Mahallesi ve Yaşar Aktürk Mahallesi itfaiye hizmet binasının doğu tarafına 6 adet voleybol ve basketbol sahasının yapımı tamamlanma aşamasına gelmiştir . ' ' dedi .

Bu spor alanlarının kısa zaman içerisinde hizmete girmesiyle birlikte illerinde sporu yaygınlaşacağını da belirten Başkan Bulut , ' ' Bu vesileyle çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş , boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini sağlamış oluruz . Gençlerimizin kendi aralarında karşılıklı futbol , voleybol , basketbol turnuvaları düzenleyerek sosyal iletişimin güçlendirilmesini de sağlamış olacağız . ' ' diye konuştu .