İşçi Parti'li sanıklar için duruşmaya 20 avukat katıldı

Ergenekon ana davasının 149. duruşmasına, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz'in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması

  Ergenekon ana davasının 149 . duruşmasına , İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz ' in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması nedeniyle İP ' li sanıkları temsilen 20 avukat katıldı . İsim yoklaması sırasında avukatlardan 7 ' si sanık Perinçek ' i temsilen duruşmaya katıldığını belirtirken , mahkeme başkanı Köksal Şengün ' ün her sanığın en fazla 3 avukatla kendini savunabileceği yönünde alınan kararı hatırlatmadığı görüldü .

İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen Ergenekon ana davasının bugün görülen 149 ' uncu duruşmasına , emekli Tuğgeneral Veli Küçük , Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım ' ın da aralarında bulunduğu tutuklu 21 sanık ve tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk katıldı .

Tutuklu sanıklar Ergün Poyraz ve Erkut Ersoy ile başka suçlardan tutuklu sanıklar Sedat Peker , Selim Akkurt ve Semih Tufan Gülaltay duruşmaya katılmadı . Ergenekon ana davası ile birleşen Ankara 11 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki " Vatanseverler Birliği Derneği " dosyasının tutuklu sanığı Ahmet Cinali de duruşmada hazır bulundu .

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz ' in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması nedeniyle duruşmaya İP ' li sanıkları temsilen 20 avukat katıldı . İsim yoklaması sırasında avukatlardan 7 ' si sanık Perinçek ' i temsilen duruşmaya katıldığını belirtirken , mahkeme başkanı Köksal Şengün her sanığın en fazla 3 avukatla kendini savunabileceği yönünde alınan kararı hatırlatmadı .

DURUŞMAYA AHMET CİNALİ ' NİN SAVUNMASIYLA BAŞLANDI

Soruşturma aşaması , Ankara ' da yargılandığı dava ve Ergenekon soruşturma savcılarına verdiği ifadelerin doğru olduğunu belirterek suçlamaları kabul etmeyen Cinali , " Ergenekon diye bir örgütten haberim yok . Daha önce verdiğim tüm ifadeleri kabul ediyorum . Bu davada tanıdığım iki kişi var . Örgüte dışardan yardım ettiğim söyleniyor . Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum . " dedi .

Ankara 11 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen , Vatanseverler Birliği Derneği ( eski adıyla Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği ) Genel Başkanı Taner Ünal ile derneğin eski genel başkan yardımcısı Ahmet Cinali ' nin , ' Ergenekon örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte , örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettiği " iddiasıyla yargılandığı dava , fiili ve hukuki irtibat bulunduğu ' gerekçesiyle " Ergenekon " davasıyla birleştirilmişti .

AVUKAT VURAL ERGÜL İFADEYE ÇAĞRILDI

Davanın tutuklu sanığı Sevgi Erenerol ' un avukatı Vural Ergül ' ün de , " Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs " suçundan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ' na şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrıldığı öğrenildi . Geçtiğimiz hafta da İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz ile birlikte 3 avukat daha ayın suçtan dolayı Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ifade vermiş ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmışlardı .

Öte yandan davanın tutulu sanıklarından eski yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk ' ün annesi Güngör Öztürk ' ün vefat ettiği ve cenazesinin geçtiğimiz Çarşamba günü kaldırıldığı öğrenildi . Tutuklu olduğu için mazeret iznini kullanamayan Öztürk , annesinin cenazesine katılamadı .