Halk Oyunları Finali Coşku İle Sona Erdi

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Finali ikinci gününde yapılan Stilize dal yarışları ile tamamlandı

Halk Oyunları Finali Coşku İle Sona Erdi
Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Finali ikinci gününde yapılan Stilize dal yarışları ile tamamlandı. 6 dalda mücadele eden 22 ekip en iyi olabilmek için yarıştı.
Marmaris Belediyesi'nin destekleri ile Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Finali sona erdi. Ülke genelinden 40 ilden Gençlik Eğitim Merkezleri Halkoyunları ekiplerinin mücadele ettiği Gençlik Merkezleri Arası Halkoyunları Türkiye Finalinin ikinci günü stilize dalda gerçekleşti. Ekipler Bar, Horon, Karşılama, Karma, Halay ve Zeybek dallarında mücadele ettiler. Her dalda En iyi performans, En iyi müzik, Jüri özel ödülü ve En iyi sahneleme dallarında jüri karşısına geçen ekipler 7 ila 11 dakika arasında hazırladıkları gösterilerini sundular. 18.30 da başlayan yarışma 5 saat sürdü. Stilize dalda yapılan gösterileri çok sayıda yabancı turist ilgi ile izledi. Yapılan yarışma sonrasında jüri üyeleri tarafından değerlendirilen ekipler gece sonunda ödüllerini aldılar. 22 ekibin mücadele ettiği stilize daldaki yarışmanın dallarına göre birincileri ise şöyle oluştu:
Bar Dalında
Jüri Özel Ödülü:
Kırşehir Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Sahneleme -Sivas Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans - Amasya Gençlik Eğitim Merkezi
Horon Dalında
En İyi Sahne Artvin Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans Trabzon Vakfıkebir Gençlik Eğitim Merkezi
Samsun Gençlik Eğitim Merkezi
Karşılama Dalında
En İyi Sahneleme Bilecik Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans Sakarya Gençlik Eğitim Merkezi
Bursa Gençlik Eğitim Merkezi
Zeybek Dalında
En İyi Sahneleme- İzmir Gençlik Eğitim Merkezi
Eskişehir Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans- Kütahya Gençlik Eğitim Merkezi
Karma Dalında
En İyi Sahne- Giresun Gençlik Eğitim Merkezi
Antalya Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans- Iğdır Gençlik Eğitim Merkezi
Halay Dalında
Jüri Özel Ödülü- Kahramanmaraş Gençlik Eğitim Merkezi
Adıyaman Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Sahne- Diyarbakır Gençlik Eğitim Merkezi
Van Gençlik Eğitim Merkezi
En iyi Performans- Siirt Gençlik Eğitim Merkezi
Diyarbakır Çınar Gençlik Eğitim Merkezi
Elazığ Gençlik Eğitim Merkezi
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr Burhanettin Hacıcaferoğlu Marmaris'te çok güzel bir Final yaşandığını belirterek "Türkiye'nin kültürel dokusunu burada bizlere yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Marmaris Belediyesinin teklifi ile önümüzdeki yıldan itibaren düzenlenen Gençlik ve Bahar festivalinde her sene iki ilimizin halk oyunları ekibini ağırlayacağız" dedi.