Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nda gözler Dünya'nın yıldızlarında olacak fakat öyle bir 10 oyuncu var ki yıldızları bile geride bırakabilir. Sizler için bu 10 genci değerlendirdik ve izlemeniz için seçtik. İşte bu 10 genç ve yetenekleri...

  1 . Marek Hamsik ( Slovakya )

Serie A ' yı yakından takip edenler iç ; in 22 yaşındaki orta saha oyuncusunu tanıtmaya pek de gerek yok . hakkında ç ; ok da sö ; ylenebilecek bir şey yok . Komple bir yıldız olan Hamsik ' in hem defansif hem de ofansif yö ; nü ; oldukç ; a kuvvetli . Sık sık savunmasının yardımına gelmeyi ihmâ ; l etmeyen Napoli ' nin yıldızı , ü ; ç ; sezonda 30 gol atarak ne kadar skorer bir futbolcu olduğunu da kanıtladı . Pavel Nedved ' e olan hayranlığıyla tanınan Hamsik , aslında onun gibi bü ; yü ; k ve yıldız bir oyuncu olmaya ç ; ok da uzak değil . Son aç ; ıklamalarında Napoli ' de kalıp bu takımla beraber ö ; nemli başarılara imza atmak istediğini belirten Hamsik , Manchester City ' den kendisine gelen transfer teklifini reddeti . Takımına olan bağlılığını her fırsatta dile getiren 22 yaşındaki yıldız eğer bu formunu Gü ; ney Afrika ' da da devam ettirirse , bü ; yü ; k kulü ; plerden gelecek transfer ü ; cretlerine hayır demesi bir hayli zorlaşacak gibi gö ; zü ; kü ; yor .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

2 . Stephane Mbia ( Kamerun )

Fransa dışında fazla tanınmasa da Mbia , Marsilya ' nın bu sezonki şampiyonluğunda ö ; nemli rol oynadı . Normal mevkisi defansif orta saha olan 24 yaşındaki Kamerunlu yıldız , stoper olarak gö ; rev verildiğinde de yerine getirmeye ç ; alıştı . Geri dö ; rtlü ; de oynamaktan pek hoşlanmadığını her seferde dile getiren Mbia ' nın Gü ; ney Afrika ' da teknik direktö ; r Paul Le Guen tarafından sağ bekte gö ; revlendirilmesi bekleniyor . Geç ; tiğimiz sezon Rennes ' den 12 milyon avro karşılığında Marsilya ' ya transfer olan 24 yaşındaki yıldız , Gü ; ney Afrika ' da Milan , Arsenal ve Bayern Mü ; nih ' in gö ; z hapsinde olacak .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

3 . Neven Subotic ( Sırbistan )

Sırbistan savunması denince akla Nemanja Vidic ile Branislav Ivanovic ' in gelmesi ç ; ok normal ancak Borussia Dortmund ' un 21 yaşındaki yeteneği Neven Subotic , yakın zamanlarda onlardan birini kesecek gibi gö ; zü ; kü ; yor . Ç ; ok uluslu olmasına rağmen Amerika , Almanya ve Bosna yerine Sırbistan ' ı tercih eden 1 . 93 boyundaki stoper , hü ; cuma katıldığı zamanlarda da oldukç ; a etkili olabiliyor . Bundesliga ' da iki sezonda attığı 9 gol de bunun en ö ; nemli kanıtı . Bu arada Almanya ' nın en iyi savunma oyuncuları arasında gö ; sterilen Subotic ile Arsenal , Manchester United ve Chelsea ' nin yakından ilgilendiği konuşuluyor .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

4 . Christian Eriksen ( Danimarka )

İşte yeni Michael Laudrup! Genç ; ler liginde başarıdan başarıya koştuktan sonra mart ayında A takıma alınan Eriksen ; daha şimdiden tü ; m Danimarka ' nın başarılarını ve ü ; stü ; n oyun kurma yeteneğini konuştuğu bir oyuncu oldu . Henü ; z 18 yaşında olmasına rağmen Ajax genç ; takımının direktö ; rü ; Frank De Boer , Eriksen iç ; in , ' İnanılmaz bir yetenek . O kadar iyi bir 10 numara olacak ki , Ajax tarihine adını altın harflerle yazdıracağından hiç ; şü ; phem yok ' ' diye konuştu . Martin Jol ise onu Rafael van der Vaart ve Wesley Sneijider gibi ü ; nlü ; yıldızlarla mukayese etmekten geri kalmadı . Barcelona , Real Madrid ve Manchester United ' ın yoğun markajında olan genç ; yıldız , şimdilik Amsterdam ' dan ayrılmayı dü ; şü ; nmü ; yor . Danimarka Teknik Direktö ; rü ; Morten Olsen ondan şimdilik ç ; ok şey beklemiyor ama Eriksen tü ; m dü ; nyayı kendine hayran bırakmak iç ; in hazır .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

5 . Ki Sung-Yong ( Gü ; ney Kore )

Genelde yabancılar Korelilere ait isimleri hafızalarında tutmakta gü ; ç ; lü ; k ç ; ekerler ancak David Ki olarak bilinen Ki Sung-Yong onlardan biri değil . Avustralya ' da gö ; rev yaptığı beş senede taraftarların sevgilisi haline gelen Gü ; ney Koreli futbolcu , orta sahadaki başarılı futbolu nedeniyle Kore ' nin Steven Gerrard ' ı ü ; nvanına lâ ; yık gö ; rü ; ldü ; . Henü ; z 21 yaşında olmasına rağmen Asya futbolunun yıldız futbolcularına arasına girmeyi başaran Ki Sung-Yong , 2007 senesinde yapılan FIFA 20 Yaş Altı Dü ; nya Kupası ' nda Manchester United ' ın dikkatini ç ; ekmeyi başarmış . Ancak sene sonunda David Ki , 3 milyon avro karşılığında Celtic ' e transfer olmuş . Bu Dü ; nya Kupası ' nda hem milli takımı , hem de birç ; ok futbolsever ondan ç ; ok şey bekliyor!

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

6 . Miroslav Stoch ( Slovakya )

Haftalardır Galatasaray ile ilgili her haberde adını duyduğumuz Stoch , Chelsea ' de gerç ; ekten de beklediği değeri gö ; remiyor . Hem sol kanat hem de oyun kurucu mevkisinde gö ; rev yapan 20 yaşındaki futbolcunun oyun zekasına hayran kalmamak mü ; mkü ; n değil . Premier Lig ' de forma şansı bulamadığı iç ; in Twente ' ye kiralanan Slovak yıldız , gö ; sterdiği performansla gö ; z doldurdu . Twente ' nin tarihinde ilk kez Hollanda şampiyonu olmasında payı bü ; yü ; ktü ; . Sarı kırmızıların şu an itibariyle Stoch iç ; in 3 milyon avro teklifte bulunduğu iddia ediliyor . Galatasaray elini ç ; abuk tutmazsa , Dü ; nya Kupası ' ndan sonra bu oyuncunun fiyatı fazlasıyla artabilir .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

7 . Takayuki Morimoto ( Japonya )

Alexandre Pato , Catania ' nın genç ; Japon golcü ; sü ; nü ; Serie A ' nın en iyi genç ; oyuncusu olarak gö ; stermesi , Marimoto hakkında biraz fikir sahibi olmanızı sağlayabilir . Her ne kadar Pato , Brezilya Milli Takımı ' na ç ; ağrılmamış olsa da Catania ' nın 22 yaşındaki golcü ; sü ; , Japon Milli Takımı ile Gü ; ney Afrika ' da yer alacak . Ö ; zellikle ceza sahasında ç ; ok etkili olan genç ; yetenek aslında daha ö ; nceden Sir Alex Ferguson ' ın dikkatini ç ; ekmiş ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle bu transfer gerç ; ekleşmemişti . Şu an iç ; in Wenger ' in de ilgilendiği bilinen Morimoto ' nun geleceği , Dü ; nya Kupası ' ndaki performansından sonra netlik kazanacaktır .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

8 . Jong Tae-Se ( Kuzey Kore )

Onunkisi aslında bambaşka bir hikaye . Gü ; ney Koreli olmasına rağmen komü ; nist rejimle yö ; netilen Kuzey Kore ' de vatandaşlık almış Jong Tae-Se . Japonya topraklarındaki Kuzey Kore Ü ; niversite ' sinde futbol hayatı şekillenmiş , vatandaşlığa da kabul edilince ü ; lkenin en ö ; nemli golcü ; lerinden biri haline gelmiş 26 yaşındaki futbolcu . Gol yollarında etkili olan ve forvet hattının her yerinde gö ; rev yapabilen Tae-Se ; Brezilya , Portekiz ve Fildişi Sahilleri ile aynı grupta olan Kuzey Kore ' nin en ö ; nemli silahlarından birisi . Yunanistan ile 2-2 berabere kaldıkları maç ; ta attığı iki golle de aslında bunu kanıtlamayı başardı .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

9 . Valter Birsa ( Slovenya )

Brisa ' nın bugü ; ne kadar ç ; ok fazla dikkat ç ; ekmemiş olması bile şaşırtıcı . Slovenya Milli Takımı ' nın 23 yaşındaki orta saha oyuncusu , teknik direktö ; r Matiaz Kek ' in de en gü ; vendiği isimlerden biri . Yü ; ksek top tekniği , bitmek bilmeyen enerjisi ve inanılmaz paslarıyla dikkat ç ; eken Birsa , Slovenler ' in Gü ; ney Afrika ' da yer almasında bü ; yü ; k rol oynadı . Elemelerde iki gol kaydeden genç ; yetenek , play-off ikinci maç ; ında Zlatko Dedic ' e verdiği pasla Ruslar ' ı turnuvanın dışına iten isim oldu . Sochaux ve Auxerre formalarıyla Ligue 1 ' da da başarılı bir grafik ç ; izen Birsa ' nın ö ; zellikle Dü ; nya Kupası ' ndan sonra kıymete binmesi kuvvetle muhtemel .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

10 . Sotiris Ninis ( Yunanistan )

2007 senesinden beri Panathinaikos forması giyen Arnavutluk doğumlu 20 yaşındaki yıldızı Ninis , değme oyun kuruculara taş ç ; ıkartacak ö ; zelliklere sahip . Mesafe tanımayan şutları ve ö ; ldü ; rü ; cü ; ara paslarıyla rakip savunmanın başına bela olan bu genç ; yetenek , Yunan Milli Takımı ' nın gelecekteki yıldızları arasında gö ; steriliyor . Milli formayla ç ; ıktığı ilk maç ; ta gol atarak Yunanistan ' ın en genç ; gol atan ismi olan Ninis , ç ; ıkacağı ilk bü ; yü ; k turnuva olan 2010 Dü ; nya Kupası ' nda da kendini kanıtlamak iç ; in elinden geleni yapacaktır . Bu arada Milan ve Manchester United ' ın da Ninis iç ; in 10 milyon avroyu gö ; zden ç ; ıkarttığını belirtmekte fayda var .

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'nın 10 Genç Yeteneği

Goal