Galatasaray'da yaşadığım en kötü olay Üstünel'le soyunma odasındaki tartışmaydı

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Brezilyalı oyuncu Cassio Lincoln, Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılmasının en önemli sebebi olarak Hamburg maçından sonra soyunma odasında ...

 

Bir dönem Galatasaray ' da forma giyen Brezilyalı oyuncu Cassio Lincoln , Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılmasının en önemli sebebi olarak Hamburg maçından sonra soyunma odasında Haldun Üstünel ile yaşadığı tatsız olayı gösterdi . Sao Paulo ' da Aksiyon Dergisi ' ne konuşan Lincoln , disiplinsiz olmadığını ifade ederek , " Her zaman G . Saray ' la aramda olan sözlerimi tuttum . " dedi .

Galatasaray ' da iki sezon forma giyen Brezilyalı yıldız Cassio Lincoln ' ün Sarı-Kırmızılı takımdaki her hareketi olay olmuştu . Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp ve Bülent Korkmaz ' la yıldızı bir türlü barışmazken Sarı-Kırmızılı yönetimle de sık sık sorunlar yaşamıştı . Disiplinsiz olduğu gerekçesiyle geçen yıl sözleşmesi fesh edilen Brezilyalı yıldız , sessiz sedasız ülkesine döndü ve Palmerias takımının formasını giymeye başladı . Yıldız futbolcu uzun süren sessizliğini Aksiyon Dergisi ' nden Behram Kılıç ' a bozdu . Palmeiras ' lı Lincoln , Sao Paolo ' da yapılan röportajda samimi açıklamalarda bulundu :
Başkan Özhan Canaydın ' ın vefat haberini duyduğunda neler hissettin?
Duyunca çok üzüldüm . Çünkü kendisi benim için çok özel bir insandı . Bana her zaman oğlu gibi davrandı . Ben de onu babam gibi görürdüm . Huzur içinde yatsın .
Taraftarların seni havaalanında bağrına bastığı anda neler hissettin?
Çok etkileyiciydi . Hayatımın en güzel anlarından biriydi . Gelir gelmez o şekilde karşılanmak unutulmazdı .
Feldkamp ' la sezona iyi başlamana rağmen Beşiktaş maçı öncesi Hakan Şükür ' le birlikte kadro dışı bırakılman seni nasıl etkiledi?
Evet , dediğiniz gibi her şey -neredeyse Galatasaray ' daki bütün zamanımda olduğu gibi- yolunda gidiyordu . Bu olay Feldkamp ' ın anlayışsızlığından kaynaklandı . Ben ve Hakan her zaman profesyonelce davrandık . Bizi kadro dışı bırakması için hiçbir neden yoktu .
' G . Saray ' a kanımı vermeye geldim ' dedin . Verebileceklerini verdin mi?
Ben G . Saray ' a hayatımı verdim . G . Saray ' a gitmeden önce Adnan Sezgin benim kulübün formasını giymek için ne kadar çalıştığımı biliyordu . O zamanlar beni satmak istemeyen Schalke 04 başkanı ile yaptığım kavgaya şahit olmuştu . Orada ben Schalke başkanına istese de istemese de her hâlükârda G . Saray ' a gideceğimi söyledim .
İlk sezonunda bitime 5 hafta kala Feldkamp ' ın görevden ayrılmasına rağmen şampiyon oldunuz . O başarıda en büyük pay kimindi?
Tabii ki futbolcuların . Feldkamp ' ın katkıları vardı ama saha içinde bizim güçlü , kaliteli bir grubumuz vardı . Ki esas işi yapan da buydu .
Skibbe ile harika bir Lincoln ve zevk veren bir takım vardı . O dönemdeki başarıyı getiren faktör neydi?
Evet dediğiniz gibi harika bir dönem geçirdim . Ama bu arkadaşlarımın yardımları ile oldu . Mücadeleci bir takımımız vardı . Servet ' in yönettiği iyi bir defans , Mehmet Topal ' lı bir orta saha ve hücumda ben , Arda , Kewell ve Baros ile iyi bir takım oluşturuyorduk .
Skibbe ' nin işine son verilince senin performansın neden düştü?
Skibbe ' nin takımdan gönderilme tarzını hiç beğenmedim . Elinden geleni yapmaya çalışıyordu .
Bülent Korkmaz ' ın seni kadroya almamasından nasıl etkilendin?
Hiç etkilenmedim . O hocaydı ve karar onundu . G . Saray ' ın içinde ne isterse yapıyordu . Ben sadece bir çalışandım .
Sence Lincoln disiplinsiz bir oyuncu muydu?
Neden disiplinsiz kelimesi? Tatilden bir gün geç döndüğüm için mi? Bence bu bir insanı yargılamak için iyi bir tarz değil . Her zaman Galatasaray ' la aramda olan sözlerimi tuttum ve tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım . Kulüpte çalışan birçok insana da yardımcı oldum , bu benim için önemliydi . Kulüpte birçok arkadaşım oldu .
Türkiye ' deki yöneticilerinin davranışlarını değerlendirir misin?
Biraz karmaşık . Çünkü çoğu Avrupa ' da hiç çalışmamış . Ama şahsen Adnan Sezgin ' i çok kabiliyetli buluyorum . Gerçekten futboldan anlıyor . Bununla birlikte Haldun ( Üstünel ) ' un Almanya ' da Hamburg ' a karşı oynadığımız maçtan sonra alkollü , içki kokan bir hâlde soyunma odasına girip tartışması beni negatif etkileyen bir olaydır . Bu kabul edilemez bir şeydi . Hele hele Galatasaray gibi dünyanın büyük kulüplerinden birinde hiç kabul edilemez bir olaydı .
G . Saray ' dan ayrılmaya ne zaman karar verdin?
Bazı şeyler oldu . Bazılarını biraz önce belirttim . Ama anlatamayacağım şeyler de var . Yeterli sanırım .
Türkiye deneyimi sana neler öğretti?
Çok şey öğrendim . Türkiye tecrübem çok iyi oldu . Hayatın ve profesyonelliğin bir başka yanını daha gördüm . Hayatımın sonuna kadar taşıyacağım bir kazanım oldu .
En iyi anlaştığın oyuncu kimdi?
Birçok arkadaşım oldu . Servet bunlardan birisidir . Tabii yemeğimizi yapan , sahayı temizleyen çalışanlar da vardı . Benim için mütevazı ve çok özel insanlardır .
Sarı-Kırmızı taraftarlara neler söylemek istersin?
G . Saray taraftarını tarif edecek kelimelerim yok . Oynadığım her kulüpte taraftarın bana sevgisi vardı . Ama G . Saray ' daki farklıydı . Daha önce böylesini yaşamamıştım . Türkiye ' de başka takım istemedim
Brezilya ' da mutlu musun?
Evet . Çok mutluyum . Burası benim ülkem ; aileme ve arkadaşlarıma yakınım . Bir de oğlumun doğumundan dolayı da çok mutluyum , adı Lincoln .
F . Bahçe ile oynanan derbi maçlar için neler söylemek istersin?
Dünyanın en çok etkileyici ve duygu yoğunluğu çok olan maçlarından birisi . Belki teknik olarak değil ama rekabet açısından böyle diyebiliriz . Oynayanlar neden bahsettiğimi çok iyi bilir .
Arda , Hakan Şükür , Hasan Şaş ile ilgili düşüncelerin nasıl?
Hakan ve Hasan iki farklı kişi ama ikisinin de hedefi aynı : Her zaman kazanmak isterler . Galatasaray ' ın en çok maç kazanan isimleriydiler . Arda bambaşka bir insan . Çok yetenekli ; kendisinden beklenenler ile yıldız olmanın zorluklarını öğreniyordu . Her üçü de çok iyi insanlar ve çok iyi futbolculardı .
Türkiye ' yi özlüyor musun?
Biraz . Orada bıraktığım arkadaşlarım ve Galatasaray taraftarı var . Hâlâ beni tribünlere çağırırken yaptıkları tezahüratı unutamıyorum .
Yolun , tekrar Türkiye ' ye düşer mi?
Fırsatım vardı ama ben istemedim . Çünkü G . Saray ' ın dışında bir kulüptü . Taraftarıyla ve orada yaşadığım güzel zamanlar hatırına hâlâ Galatasaray ' la çok kuvvetli bir bağım var . Biraz nefes almak için zamana ihtiyacım vardı . Şimdi yeni bir davet gelirse seve seve düşünürüm .

Zaman