Büyükşehir Meclisi'nden İsrail'e Kınama

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nce, İsrail'in yardım gemilerine saldırması, insanların kat edilmesi ve Türkiye'de İskenderun'da askerlerin şehit edilmesini kınandı, tepki gösterildi.

Büyükşehir Meclisi'nden İsrail'e Kınama
Büyükşehir Belediyesi haziran ayı toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılması nedeniyle Başkan Vekili Turan Çakır'ın yönettiği toplantıda İsrail'e tepki yağdı.
Toplantı öncesi konuşma yapan Başkanvekili Turan Çakır, yardım gemilerine hukuk tanımayan, isteği şekilde davranmayı adet haline getiren İsrail'in saldırı gerçekleştirerek, insanları öldürdüğünü, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.
Yine aynı zamanda İskenderun'da askerlerin şehit edilmesinin üzüntüleri daha da arttığını dile getiren Çakır, "İsrail bir terör üreten devlettir. İsrail'in terörist devlet olduğu herkes tarafından biliniyor. Yaptığı hareketler gerçek yüzlerini gün yüzüne çıkardı. Bugün İsrail'in doğru yaptığını zannedenler öyle bir noktaya geliyorlar ki yalnız kalıyorlar. Bu son olay İsrail'in kendi ipini çektiği olay olabilir. Bu bir milat olacak beklide. İş oraya doğru gidiyor. Ölenlere ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Gündem maddeleri komisyonlar sevk edilirken, şehrin birçok noktasında iletişim ağlarının oluşturulması yönündeki alt yapı çalışmaları için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a ilgili kuruluşlarla protokol yapma yetkisinin verilmesi de gündeme alındı.