8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Başarılı Öğrencileri Rektör Koçak'ı Ziyaret Etti

Ülkemizde geleneksel olarak yapılan ve yurtdışındaki Türk okullarında okuyan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 8

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Başarılı Öğrencileri Rektör Koçak'ı Ziyaret Etti
Ülkemizde geleneksel olarak yapılan ve yurtdışındaki Türk okullarında okuyan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda yarışan ve dereceye giren öğrencilerden bir gurup hocalarıyla birlikte Atatürk Üniversitesi'ne gelerek Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'la görüştüler.
Erzurum Özel Aziziye Lisesi Rehber Öğretmeni Ahmet Er ile Nijerya'da görev yapan ve misafir öğrencilere grup başkanlığı yapan Hakan Yanarla birlikte Rektörlük makamına gelen Afganistan'dan Yusuf Sadık, M. Humayun Naderi, Kırgızistan'dan Aysulu Boronbaveva, Akmaral Kerimova, Medine Talipbekova ile Mısır'dan Nihed Yusri isimli öğrenciler Rektör Koçak'ı ziyaret etti.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, öğrencilere, Türkçeyi çok iyi konuştuklarını söyledi ve başarılarından dolayı kutladı.
Türkçe'nin eski ve köklü bir dil olduğunu anımsatan Koçak, Türk okulları sayesinde Türkçe'nin tekrar eski, görkemli günlerinin geri gelmeye başladığını, bunda emeği olan hocaları da özellikle kutladığını ifade etti.
"Sizleri böyle, başarılı bir şekilde Türkçe'yi konuşurken, Türkçe şarkılar, türküler ve şiirler okurken görmek bizi mutlu ediyor, sizinle gururlanıyoruz" diyen Rektör Koçak, şunları kaydetti:
"On yıl sonra her biriniz ülkenizde önemli yerlerde görev yapacaksınız. Türkçe'nin, Türkiye'mizin kültür elçileri olacaksınız. Biz, Atatürk Üniversitesi olarak, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkaslar bölgesine ve buralardaki üniversitelerle işbirliğine büyük önem veren bir üniversiteyiz. Ayrıca ülkemizin de en büyük üniversitelerinden biriyiz. Hepinizi yüksek eğitiminizi Atatürk Üniversitesi'nde yapmaya bekliyorum."
Rektör Koçak, daha sonra, öğrencilere Atatürk Üniversitesi'yle ilgili bazı hediyeler takdim etti.