Yaşlılar İçin Kreş

Antalya'da, bakıma muhtaç yaşlılar için kurulan bir merkez 'kreş' mantığıyla işliyor. Sabah bakım evine gelen yaşlılar akşam saatlerinde yeniden çocuklarının evine dönüyor.

Yaşlılar İçin Kreş
  Konyaaltı İlçesi Arapsuyu Mahallesinde Doktor Murat Sumbaş ve Burcu Yüceşen ile Avukat Murat Şahin ' in girişimiyle kurulan yaşlı bakım merkezi , bakıma muhtaç yaşlılara hizmet veriyor . 80 yatak kapasiteli merkezde , yatağa bağımlı olan , yürümekte zorlanan yaşlılar çocukları tarafından sabah bırakılıp akşam alınabiliyor .
Çocuk kreşi gibi çalışan merkezde yaşlıların düzenli bir şekilde ilaç ve tansiyon takibi yapılıyor . Her yaşlıya uygun bireysel bakım modeli oluşturulup kendisine uygun ergo terapi , zihinsel ve ruhsal terapi yapılıyor , yakınları gelince teslim ediliyor .
Merkezin kurucusu Nöroloji Uzmanı Dr . Mustafa Sumbas , yaşlıların engeli olabileceğini belirterek " Bu durum normaldir . Önemli olan hayatı devam eden nesile yaşlıların engel olmasını önlemek . Biz bu engeli ortadan kaldırıyoruz " dedi .
Bu sistemde Antalya ' da sadece bir merkezin çalıştığını belirten Sumbas , şunları söyledi : " Ataerkil düzene alışmış sistemde ülkemizde insanlar aile büyüklerini bu tip yerlere bırakmaktan kaçınıyor . Unutulmamalıdır ki , önemli olan yaşlılarımızın ' yanınızda ' olması değil , ' sağlıklı ve mutlu ' olmasıdır " ifadelerini kullandı .
( SE-HO-Y )