Kılıçdaroğlu: Sıcak Paraya Teslim Olmak İstemiyoruz Keşan

-KILIÇDAROĞLU: SICAK PARAYA TESLİM OLMAK İSTEMİYORUZ KEŞAN (A.A) - 06.06.2010 - CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, SICAK PARAYA TESLİM OLMAYAN BİR

 

-KILIÇDAROĞLU : SICAK PARAYA TESLİM OLMAK İSTEMİYORUZ

KEŞAN ( A . A ) - 06 . 06 . 2010 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , sıcak paraya teslim olmayan bir Türkiye istediklerini belirterek , ' Sıcak paraya teslim olan Türkiye , üretmeyen bir Türkiye demektir . Oysa bizim temel sorunumuz , ne üretmemiz lazım ' dedi .

Kılıçdaroğlu , CHP Genel Sekreteri Önder Sav , genel başkan yardımcıları Hakkı Suha Okay , Umut Oran , Haluk Koç ve milletvekilleriyle çıktığı Trakya gezisi kapsamında Edirne ' nin Keşan ilçesinde , Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Odası ' na üye iş adamlarıyla Ağadayı Oteli ' nde bir araya geldi .

İş adamlarının sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu , daha sonra yaptığı konuşmada , bölgedeki 1/25 binlik planın çıkması için arkasında güçlü bir iradenin olması gerektiğini ifade ederek , ' Bu bölgeyi tarım ve orman açısından koruyacaksınız . Sanayi bu bölgeye gelirse çok dikkatli gelmeli . Çünkü o verimli alanları yok etmek doğru değil ' dedi .

Kılıçdaroğlu , sözlerini şöyle sürdürdü :

' Eğer siz uçaklara , gemilere ÖTV ' siz akaryakıt veriyorsanız ve çiftçinin de desteklenmesi gerekiyorsa çiftçiye de bu olanağı sağlamamız lazım . Tarımın desteklenmediği hiçbir ülke yok . Ama biz tarımı engellemek için , çiftçiyi engellemek için adeta görevlendirilmiş bir siyasal iktidara sahibiz gibi bir algı var . Algı değil , artık bu algı olmaktan da çıktı , böyle bir gerçek var . '

Yurt dışından 1 milyon dolar para getirildiği zaman iki yıl sonra bu paranın , istihdam ve rekabet olmadan 2 milyon 800 bin dolara ulaştırılabildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu , ' Böyle bir kazanç varken bizim sanayici niye fabrika kursun ki , böyle bir tabloyu Türkiye ' nin kabul etmesi mümkün değil ' diye konuştu .

Kılıçdaroğlu , şöyle devam etti :

' Hükümet şöyle bir tablo daha çıkardı ortaya . Bu 1 milyon doları getirip , 1 milyon 800 bin dolar bir yılda kazanıyorsunuz , bir de bundan vergi almayacaksınız , yerli olursa alacaksınız . Biz bunun için Anayasa Mahkemesi ' ne gittik . Vergide eşitlik olması lazım . Bari bizim iş adamı yapıyorsa ondan da vergi almayın veya ikisinden de vergi alın . Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti . Şimdi ikisinden de vergi alınmıyor ama çiftçiden , esnaftan , gayri menkulden gelir elde edenlerden alınıyor . Herkes vergi verirken bir masa , bir sandalye at , bir yılda 1 milyon dolara karşılık 1 milyon 800 bin dolar kazan , hiç vergi verme , olacak şey değil . Bu tabloyu değiştireceğiz ama bunu değiştirirken Brezilya örneği var . Sıcak paraya teslim olmayan bir Türkiye istiyoruz biz . Sıcak paraya teslim olan Türkiye , üretmeyen bir Türkiye demektir . Oysa bizim temel sorunumuz , ne üretmemiz lazım . '

Türkiye ' nin 1970 ' li yıllarda , Yunanistan , İtalya , Portekiz ve İspanya ile aynı kulvarda yer aldığını , ancak Türkiye ' nin şimdi bu ülkelerle kıyaslanmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu , ' Türkiye ; Arjantin , Brezilya ve Meksika ile kıyaslanıyor . Bu ülkeler krizi fırsata çevirdiler ve iyi bir noktaya geldiler . Biz hala krizi aşmış değiliz . Sıcak paraya teslim olan , dünyanın en yüksek faizini ödeyen , bunu ödemek için de sanayiciyi , esnafı , çiftçiyi cezalandıran bir tabloyla karşı karşıyayız ' dedi .

06 . 06 . 2010 11 : 29 : 13