Bm: Soruşturma Seçenekleri Görüşülüyor Birleşmiş Milletler

-BM: SORUŞTURMA SEÇENEKLERİ GÖRÜŞÜLÜYOR BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (A.A) - 06.06.2010 - BM GENEL SEKRETERİ BAN Kİ-MUN'UN, İSRAİL'İN GAZZE'YE YARDIM GÖTÜREN

 

-BM : SORUŞTURMA SEÇENEKLERİ GÖRÜŞÜLÜYOR

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ( A . A ) - 06 . 06 . 2010 - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ' un , İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili soruşturma açılması konusunda taraflarla istişarelerinin devam edeceği bildirildi .

BM Sözcülüğünden , Genel Sekreter Ban ' ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile dün yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili yazılı açıklama yapıldı .

Açıklamada , Genel Sekreterin Erdoğan ve Netanyahu ile ayrı ayrı yaptığı telefon konuşmalarında , BM Güvenlik Konseyi ' nin 1 Haziranda kabul ettiği başkanlık bildirisinde öngörülen soruşturmanın açılmasına yönelik seçeneklerin üzerinde durulduğu belirtildi .

BM Sözcülüğünün açıklamasında , " Genel Sekreter , bu konuda ilgili taraflar ve Güvenlik Konseyi üyeleriyle danışma görüşmelerine devam edecektir " denildi .

Genel Sekreter Ban ' ın Başbakan Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin haberlerde , Genel Sekreterin Erdoğan ' a , İsrail ' in saldırısını soruşturmak üzere 5 kişilik uluslararası araştırma komisyonu kurulacağını söylediği belirtilmişti .

BM Güvenlik Konseyi ' nin kabul ettiği başkanlık bildirisinde , olay kınanmış ve İsrail ' in gemilere saldırısına ilişkin olarak " uluslararası standartlara uygun , acil , tarafsız , güvenilir ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi " çağrısında bulunulmuştu . Türkiye bu kapsamda uluslararası bir soruşturma komisyonunun kurulmasını istiyor .

06 . 06 . 2010 08 : 29 : 12