Küçük Millet Meclisi'nde Gergin Toplantı

Bursa'da, Gazze'ye giden insani yardım gemisine İsrailli komandolar tarafından yapılan saldırıyı masaya yatıran Küçük Millet Meclisi'nde gergin anlar yaşandı.

Küçük Millet Meclisi'nde Gergin Toplantı
  Bursa ' da her ay toplanan Küçük Millet Meclisi ' nin haziran ayı konusu Gazze ' ye giden insani yardım gemisine yapılan saldırı oldu . Hiçbir milletvekilinin katılmadığı toplantıda , Filistin ' de yaşanan olayları değerlendiren üyeler kendilerine verilen 5 dakikalık sürede duygularını dile getirdi . Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle üniversite öğrencilerinin yer aldığı meclisin oturum başkanlığını Mustafa Şenyurt yaptı . Filistin ' de bir insanlık ayıbının yapıldığını ifade eden Şenyurt , " Oradaki olaylara göz yumamayız . Tepkimizi ortaya koymak gerekir . Meclisimizde herkes söz alarak değerlendirmesinde bulunacaktır " dedi .
Eski AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın , Filistin ' deki insan haklarının hiçe sayıldığını dile getirdi . Filistinlilerin kendi topraklarını korumak için savaştığını kaydeden Yalçın , " Oradaki temel insan haklarının dikkate alınmaması çok kötü . Dünya buna karşı susuyor . Olan olaylara ülke olarak sessiz kalamayız . Gazze ' deki zulüme dikkat çekmeliyiz . İl kez bir sivil toplum örgütünün uluslararası bir faaliyeti bu kadar etki yaptı . Türkiye ' nin bu olaydaki tutumu bence yerindedir " şeklinde konuştu .
Uludağ Üniversitesi ' ndeki Genç Siviller Platformu üyesi Yıldırım Doğru , İsrail ' in kendi diplomatik hedefleri doğrultusunda Gazze ' ye ambargo uyguladığını vurguladı . Doğru , " Bu ambargonun delinmesini istiyoruz . Türkiye olarak insanlığın yanında tavır almak gerek " dedi .
Toplantıda Türk Dünyası Birliği Vakfı Kurucu Başkanı Necip Dursun ' un bazı iddialarına meclis üyelerinden tepki geldi . Türkiye ' de İsrail asıllı bazı devlet adamlarının olduğunu belirten Dursun ' a bazı üyeler sözlü karşılık verdi . İddialarını belgelerle kanıtlayabileceğini öne süren Dursun ' a bir siyasi parti temsilcisi eleştiride bulunarak toplantıdan ayrıldı . Oturum başkanı Şenyurt , üyeleri hakaret edilmemesi konusunda sık sık uyardı .
Eski CHP İl Başkanı Kemal Ekinci , Türkiye ' nin Filistin ' e uzun zamandır yakınlık duyduğunu hatırlatarak , son yaşanan olaya Arap dünyasının sessiz kalmasına anlam veremediğinin altını çizdi .