Sungurlu'da Ödüllü Atık Kağıt Toplama Kampanyası Sona Erdi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve SUN-KA Kağıt-Karton Sanayi tarafından "Temiz İnsan, Temiz Çevre" projesi kapsamında ormanları ve doğal kaynaklar ve çevreyi koruma konusunda öğrencileri, toplumu bilinçlendirmek amacıyla başlatılan atık kağıt toplama kampanyası sona erdi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve SUN-KA Kağıt-Karton Sanayi tarafından "Temiz İnsan, Temiz Çevre" projesi kapsamında ormanları ve doğal kaynaklar ve çevreyi koruma konusunda öğrencileri, toplumu bilinçlendirmek amacıyla başlatılan atık kağıt toplama kampanyası sona erdi.
Sungurlu Kız Meslek Lisesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bugün bir program düzenlendi. Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İlçe Müftüsü İdris Özarslan, SUN-KA Kağıt Sanayi sahipleri Zeki ve Levent Öztekin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, ormanları ve doğal kaynakları korumak, yok olmasına engel olmak, öğrencileri ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla SUN-KA Kağıt Sanayi ile ortaklaşa başlattıkları atık kağıt toplama kampanyasının sona erdiğini söyledi.
Kampanyanın bir ay devam ettiğini hatırlatan Dursun, "SUN-KA Kağıt Sanayi tarafından 15 gün arayla okullar ziyaret edilerek, bu okullardaki atık kağıtlar toplandı. SUN-KA Kağıt Sanayi tarafından bütün okullara yeterli miktarda poşet ve kağıt toplama kutuları dağıtıldı" dedi.
Dursun, düzenlenen atık kağıt toplama kampanyasında birincinin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ikincinin Sungurlu Lisesi, üçüncünün Yavuz Selim İlköğretim Okulu olduğunu açıkladı.
Atık kağıt toplama kampanyasında birinci olan okula bilgisayar ve projeksiyon cihazı, ikinci olan okula dizüstü bilgisayar ve üçüncü olan okula ise projeksiyon cihazı verildi.
Programda ayrıca Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ve "En-Enler" projesi kapsamında okullarda 'En Çevreci' olarak seçilen öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.