Saldırıda Ölen 2 Gönüllü Daha Toprağa Verildi İzmir

-SALDIRIDA ÖLEN 2 GÖNÜLLÜ DAHA TOPRAĞA VERİLDİ İZMİR (A.A) - 04.06.2010 - İSRAİL'İN GAZZE'YE İNSANİ YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA HA

-SALDIRIDA ÖLEN 2 GÖNÜLLÜ DAHA TOPRAĞA VERİLDİ

İZMİR (A.A) - 04.06.2010 - İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Songür'ün (47) cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ndeki cenaze törenine Songür'ün eşi Nurcan, çocukları ve kardeşleri, gemide bulunan gönüllülerden Musa Çoğaş, Yıldız Çiçekdağ, Emin Bozkuş, Harun Aktürk ve Hayrettin Aydın'ın yanı sıra AK Parti İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, İbrahim Hasgür, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesinde vatandaşlar, gemide Songür'ün yanında olanlara sarılarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Taziyeleri kabul eden Cengiz Songür'ün tek oğlu İsmail Songür'ün gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Olayda yaralanan Musa Çoğaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail askerlerin son teknoloji silahlarla geldiğini, ancak yüzlerinde korku gördüklerini öne sürdü.  

Çoğaş, gemide giydiği ayakkabısının üzerindeki kan izlerini gazetecilere gösterdi.

 Cenaze namazı öncesi yaralı Musa Çoğaş, Songür'ün tabutunu öptü. Songür'ün cenaze namazını, amcasının oğlu Kemal Songür kıldırdı. 

Cenazenin taşınması sırasında Songür'ün ablası Adife İnce sinir krizi geçirdi. 

Cengiz Songür'ün cenazesi Buca'daki Kaynaklar Mezarlığında toprağa verildi.

-İBRAHİM BİLGEN'İN CENAZESİ, SİİRT'TE TOPRAĞA VERİLDİ- 

İbrahim Bilgen'in (70) cenazesi de Siirt'te toprağa verildi.   

Bilgen'in cenazesi uçakla İstanbul'dan Diyarbakır'a oradan da kara yoluyla Siirt'teki Çarşı Hacı Abdülhakim Camisi'ne getirildi.

Cenaze törenine, gemide bulunan gönüllülerden Metin Yardım ve Bilgen'in yakınlarının yanı sıra Siirt Valisi Musa Çolak, AK Parti Milletvekilleri Afif Demirkıran, Yılmaz Helvacıoğlu, Ahmet İnal ve M.Emin Ekmen ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Vehbi Hatipoğlu ve Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz da katıldı.

Bilgen'in cenazesi, namazın ardından Şeyh Musa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene katılan binlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayrakları taşırken, tören boyunca İsrail aleyhinde slogan attılar.

Saldırıda hayatını kaybedenler için bazı illerde gıyabi cenaze namazı kılındı.

04.06.2010 16:37:11