Piskopos Cinayeti İtalya'da Manşetlerde Roma

-PİSKOPOS CİNAYETİ İTALYA'DA MANŞETLERDE ROMA (A.A) - 04.06.2010 - PAPALIK ANADOLU TEMSİLCİSİ VE TÜRKİYE KATOLİK PİSKOPOSLAR KURULU BAŞKANI PİSKOPOS

 

-PİSKOPOS CİNAYETİ İTALYA ' DA MANŞETLERDE

ROMA ( A . A ) - 04 . 06 . 2010 - Papalık Anadolu Temsilcisi ve Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Piskopos Luigi Padovese ' nin İskenderun ' da bıçaklanarak öldürülmesi , İtalya ' da bugünkü gazetelerin büyük çoğunluğunda manşetten duyuruldu .

Corrriere della Sera gazetesi , İskenderun ' daki olayı ilk sayfadan , " Türkiye ' de İtalyan piskopos şoför tarafından öldürüldü " başlığıyla duyurdu . Başlığın hemen üstünde " Vatikan ' da şok : Siyasi nedenler söz konusu değil " cümlesine yer verildi .

La Repubblica gazetesi de ilk sayfasında , " Türkiye ' de İtalyan piskopos evinde bıçaklanarak öldürüldü " başlığını attı . İç sayfalarda ise Vatikan ' daki yetkililerden Kardinal Walter Kasper ' le yapılmış söyleşi , " Soru işaretleriyle dolu bu cinayet diyalog sürecini engelleyemez " başlığıyla sunuldu .

La Stampa gazetesi cinayeti ana manşetten " İtalyan piskopos öldürüldü " cümlesiyle duyururken , Il Messaggero benzer manşetinde " Piskopos Padovese , psikolojik sorunları bulunan şoförü tarafından bıçaklandı " cümlesine de yer verdi .

İtalyan Katolik Piskoposlar Kurulu ' nun ( İKPK ) resmi yayın organı Avvenire , olaya en geniş yer ayıran gazete oldu . " Türkiye ' de bir piskopos kurban oldu " manşetiyle çıkan Avvenire , spot cümlelerinde ise cinayeti şu ifadelerle aktardı :

" Papa ve İKPK üzüntülü . İtalya ve Avrupa ' dan kınama . 2006 ' da da ( Trabzon ' da Andrea ) Santoro öldürülmüştü . Piskopos Luigi Padovese şoförü tarafından bıçaklandı . Ama cinayet sebebi muamma . İzmir Piskoposuna göre ise psikolojik sorun hep kullanılan bir klişe . "

İtalya Başbakanının kardeşi Paolo Berlusconi ' ye ait Il Giornale gazetesi ise , " Kiliseye bir saldırı daha : Türkiye ' de bir Katolik piskopos katledildi " başlığıyla duyurduğu cinayetle ilgili olarak , " Cinayetin nedeni ' şahsi mesele ' olabilir . Ama bu yeni cinayet , ülkedeki Hristiyan varlığının ne denli risk altında olduğunu da gösteriyor " ifadelerini kullandı .

04 . 06 . 2010 11 : 58 : 47