Gazze yolunda şehit edilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısı sırasında şehit olan 9 kişi için Bursa Ulucamii'de Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılın

  İsrail ' in Gazze ' ye yardım taşıyan gemilere saldırısı sırasında şehit olan 9 kişi için Bursa Ulucamii ' de Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı .

Bursa Ulu Camii ' de Cuma namazından çıkan vatandaşlar önce hayatını kaybeden Bursa Kapalı Çarşısı ' ndaki bir esnafın cenaze namazını kıldı . Cenaze namazını kıldıran Bursa İl Müftüsü , namazın ardından İsrail ' in saldırısına tepki gösterdi . İsrail ' in öldürdüğü kişiler için gıyabi namaz kılınacağını belirten Bursa İl Müftüsü Mahmut Güdüz , yaptığı konuşmada insanlık dışı vahşeti kınadı . Ardından yaklaşık 500 kişilik bir grup , İsrail ' in saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılmak üzere camii bahçesinde toplandı .

Gıyabi cenaze namazının ardından saldırı sırasında Mavi Marmara Gemisi ' nde İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan konuşmak istedi . Müftü Gündüz , gerekli konuşmayı kendisinin yaptığını söyledi . Bu sırada bazı vatandaşlar Müftü Gündüz ' e , İHH Başkanı Kaptan ' ın konuşmasına izin vermediği gerekçesiyle tepki gösterdi . Cenaze namazı kılınmasından ve müftünün bahçeden ayrılmasından sonra konuşan Hüseyin Kaptan , Mavi Marmara gemisinde yaşananları anlattı . İnsanlara saldıran bir zihniyeti lanetlediğini söyleyen Kaptan , " Gemide müthiş bir beraberlik vardı . Vazgeçmeyeceğiz ve tekrar gideceğiz . Müftüyle yanlış anlaşılma nedeniyle bir sıkıntı oldu . Herhangi bir problemimiz yok . Kesinlikle yanlış alama olmuş . " dedi .

Öte yandan cenaze namazından sonra slogan atarak camiden ayrılan bazı kişiler Orhangazi Parkı ' nda toplandı . Bazı kişilerin kalabalığı , provoke etme çabaları sağduyu sayesinde sonuçsuz kaldı .