Fetullah Gülen, Müdahaleyi 'Çirkin' Olarak Nitelendirdi Ankara - 4.5.2010

-FETULLAH GÜLEN, MÜDAHALEYİ "ÇİRKİN" OLARAK NİTELENDİRDİ ANKARA (A.A)- 4.5.2010 -  ABD'DE YAŞAMINI SÜRDÜREN FETHULLAH GÜLEN, GAZZE'YE YARDIM GÖTÜRÜR

 

-FETULLAH GÜLEN , MÜDAHALEYİ " ÇİRKİN " OLARAK NİTELENDİRDİ

ANKARA ( A . A ) - 4 . 5 . 2010 - ABD ' de yaşamını sürdüren Fethullah Gülen , Gazze ' ye yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan gemiler yola çıkmadan önce İsrail makamlarıyla anlaşılmaya çalışılması gerektiğini ifade etti . Gülen ' in , İsrail askerlerinin müdahale biçimini de " çirkin " olarak nitelendirdiği bildirildi .

Amerikan Wall Street Journal ( WSJ ) gazetesinde yayınlanan habere göre Gülen , ' anlaşma aramadan yardımı yola çıkarmanın otoriteye başkaldırı işareti olduğunu ve fayda getirmeyeceğini ' bildirdi . Gülen , konuyla ilgili soruşturma yapacak kuruluşun Birleşmiş Milletler ( BM ) olması gerektiğini belirtti .

Bir soru üzerine Gülen , kendisiyle ilişkili yardım örgütlerinin Gazze ' ye yardım götürmeden önce İsrail ' den izin almalarını istediğini vurguladı .

-ZAMAN GAZETESİNDE YER ALAN HABER-

Gülen , Gazze ' ye yardım götüren gemilere İsrail ' in yaptığı saldırıda ölenler için Zaman Gazetesinde taziye mesajı yayımladı .

Mesajında Gülen , " Filistin ' de yaşanan bu drama son verebilmek beklentisiyle yola çıkan , uğradıkları müessif saldırıda hayatlarını kaybederek şehit düşen insanlarımıza Allah ' tan rahmet diler , başta aileleri olmak üzere , milletimize ve bütün insanlığa taziyelerimi bildiririm " ifadesine yer verdi .

Zaman Gazetesi Gülen ' in , WSJ muhabiriyle yaptığı görüşmesi sırasında başka konulara değindiğine de yer verdi . Gazetede yer alan habere göre Gülen , Gazze ' ye yardım konvoyundaki olayla ilgili üç konuya dikkati çekerek şu görüşleri ifade etti :

" Bir , yardım gönüllülerinin bulunduğu gemiye yapılan o korkunç müdahale öncesi izlenen yöntem , ki Gülen bu noktada diplomatik yolların sonuna kadar zorlanmasında ısrar ediyor . İki , İsrail askerlerinin müdahale biçimi , ki onu ' çirkin bir manzara ' diyerek eleştiriyor . Üç , şehit olan vatandaşlarımız , ki bunun için Gülen taziye yayınlayarak üzüntülerini ifade ediyor . "

Gazetenin verdiği bilgiye göre , Wall Street Journal muhabirinin fotoğraf çekimi için Gülen ' i ziyareti sırasındaki kısa süreli sohbeti , söz konusu haber için dayanak teşkil etti .

04 . 06 . 2010 15 : 11 : 14