Fail meçhuller davasının tanıklarından Binzet'ten çelişkili ifadeler

Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam

  Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ ' ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi .

Tanıklardan Mehmet Nuri Binzet ' in bugünkü duruşmada verdiği ifadeleri reddederken çelişkili ifadeleri dikkat çekti . Önceki duruşmada Kuştepe köyündeki faili meçhulleri anlatırken kendisini Hizbullahçı olarak tanıtan Binzet , bu sefer bir yapıdan haberinin olmadığını ileri sürdü . Tanık olduğu olayları anlatırken Albay Temizöz ' e övgüler yağdıran Binzet , itirafçı ve korucular hakkında herhangi bir değerlendirmede bulunmadı .

Korucu başı Kamil Atağ ' ın , taburda komutan odasında gördüğünü belirttiği Hogir olayına da değinen Binzet , " PKK ' nın Cizre komutanı Hogir ' in tank taburunda Kamil Atağ ile görüştüğünü bilmiyorum . Hogir ' in PKK içinde nasıl bir canavar olduğunu halk biliyor . Yüzlerce bölge çocuğunu kandırarak dağa çıkardı . Örgütten kaçarak sığındığını biliyorum , ama görmedim . " dedi . Binzet bir önceki ifadesinde Hogir ' in korucular , Temizöz ve itirafçılarla birlikte Mustafa Aydın ' ın karınca yuvası üzerinde işkence yapıldıktan sonra öldürüldüğünü anlatmıştı .

Diyarbakır 6 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Albay Temizöz , Kamil Atağ , Tamer Atağ , Fırat Altın ( Abdulhakim Güven ) , Hıdır Altuğ , Adem Yakin ve Kuktel Atağ katıldı . Davanın bugün devam eden 14 . duruşmasında tanıklardan Mehmet Nuri Binzet ' in ifadesine devam edildi . Öğleden sonraki duruşmada Binzet ' in Diyarbakır ' da savcıya verdiği ifadeler soruldu .

İskan Aslan ' ın öldürülmesi olayı ile ilgili verdiği ifadeleri yüzüne okunan Binzet , " Kamil ' i sevmiyorum ama doğruları söyleyince onu seviyormuşum gibi oluyor . Savcı beni figüran olarak kullandı . " dedi . Binzet , bir önceki ifadesinde nezarethanede tuttuklarını belirttiği Emin Tanrıverdi ' yi Kuker Atağ ' ın bir odasında tuttuklarını dile getirdi . Binzet , " Savcı bana Cemal Temizöz ' ün dışarıda kalması halinde zarar vereceğini , tutuklanması için gördüğüne dair ifade vermemi istedi . Bu nedenle Temizöz ' ün Aydın ' a doğru ateş ettiğini gördüğümü söylemiş olabilirim . Bana ifadelerin inandırıcı olmasını , Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlığa göndereceğini söyledi ve kaydetti . Kayıtların sadece kendisinde kalacağını söyledi . Bu nedenle kamera kayıtlarındaki bazı olayları gördüm şeklinde anlatmış olabilirim . Kayıtların asla delil olmayacağını söyledi . Delil olarak kullanılması halinde inkar edeceğimi söyledim . "