Cizre'de İzinsiz Gösteriler Cizre

-CİZRE'DE İZİNSİZ GÖSTERİLER CİZRE (A.A) - 04.06.2010 - ŞIRNAK'IN CİZRE İLÇESİNDE BDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN DE BULUNDUĞU BİR GRUP, İZİNSİZ YÜRÜYÜŞ DÜ

-CİZRE'DE İZİNSİZ GÖSTERİLER

CİZRE (A.A) - 04.06.2010 - Şırnak'ın Cizre ilçesinde BDP'li milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, izinsiz yürüyüş düzenledi. Yürüşün tamamlanmasından sonra gruptan bazı kişilerin taş atması üzerine, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

BDP ilçe teşkilatı önünde toplanan bir grup Cizre tank taburuna doğru yürüdü. BDP'li Milletvekilleri Gültan Kışanak, Hamit Geylani, Hasip Kaplan, bölge belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu grup, yürüyüşlerini Cizre tank taburu yakınlarında sona erdirdi. Burada BDP'li milletvekilleri Kışanak ve Kaplan birer konuşma yaptı.

Yürüyüş olaysız sona erdi. Bu arada, gruptaki bazı kişiler İdil Caddesi üzerinde güvenliği sağlayan çevik kuvvet ve polis panzerlerini taş yağmuruna tuttu.

Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Gösterici guruplar ara sokaklara kaçtı.

04.06.2010 21:38:17