SGK önünde kendini direğe zincirleyen emekli gözaltına alındı

Başkent'te Emekli-Sen üyesi bir kişi kendini Soysal Güvenlik Kurumu (SGK) bahçesinde bulunan aydınlatma direğine zincirledi. Polis demir kesme makası

  Başkent ' te Emekli-Sen üyesi bir kişi kendini Soysal Güvenlik Kurumu ( SGK ) bahçesinde bulunan aydınlatma direğine zincirledi . Polis demir kesme makası ile zinciri kesip , şahsı gözaltına alırken , eylemcilerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı .

Emekli-Sen üyesi yaklaşık 30 kişi SGK önünde kendilerine her ay düzenli olarak ' maaş bordrosu ' verilmesi için eylem yaptı . Burada yaptıkları basın açıklamasının ardından topladıkları yaklaşık 15 bin dilekçeyi SGK yetkililerine teslim eden grup , daha sonra oturma eylemi başlattı . Bu sırada İzmir Emekli-Sen üyesi İbrahim Yılmaz , yanında getirdiği zincirle kendini SGK bahçesinde bulunan aydınlatma direğine bağladı . Yılmaz ' ın kendini direğe zincirlediğini gören polis ekipleri hemen harekete geçti . Ancak , polis yanında demir kesme aleti bulunmadığı için Yılmaz ' a müdahale edemedi . Bunun üzerine polis ekipleri olay yerine zincir kesme makası istedi . Yılmaz ' ın kendisini direğe zincirle bağladığını gören eylemciler de Yılmaz ' a destek verdi . Yaklaşık yarım saat sonra emniyet görevlileri sivil bir araçla demir kesme makasını getirdi . Zinciri kesen polis ekipleri , Yılmaz ' ı gözaltına almak isterken , Emekli-Sen üyeleri ile kısa süreli gerginlik yaşandı . Gözaltına alınan eylemci ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü .