Fakıbaba, turizmi diri tutmak için STK'lardan destek istedi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükyol'da yürütülen 'cephe sağlıklaştırma' çalışmaları için sivil toplum kuruluşlarının(STK) desteğ

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükyol'da yürütülen 'cephe sağlıklaştırma' çalışmaları için sivil toplum kuruluşlarının(STK) desteğini istedi. Turizm ve ulaşım konusundaki gelişmelerde STK'ların desteğinin önemli olduğunu kaydeden Fakıbaba, bu şekilde yapılan hizmetlerin halk tarafından kabul göreceğini söyledi.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle sabah saatlerinde Samsat Meydanı'nda buluşan Belediye Başkanı Fakıbaba, STK temsilcilerine Büyükyol'da yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarını aktardı. Şanlıurfa Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetleme Teknik Eleman Bürosu(KUDEB) tarafından 7 aydan bu yana yürütülen sağlıklaştırma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Başkan Fakıbaba, aynı çalışmanın Demokrasi Caddesi, Haşimiye Meydanı, Bey Kapısı ve Kalkan Yokuşu'nda da yapılacağını açıkladı.

Gezinin ardından STK temsilcileriyle El Ruha Oteli'ne geçen Belediye Başkanı Fakıbaba, kahvaltı öncesinde STK temsilcilerine belediyenin hizmetleri hakkında bilgi aktardı. Özellikle 'Eski Urfa' diye adlandırılan Tarihi Hanlar Bölgesi ve çevresinde yürütülen turizm çalışmalarının yanı sıra kent merkezindeki ulaşım hizmetlerinde alınacak olan tedbirlere dikkat çeken Fakıbaba, "Turizm ve ulaşım konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Ancak bu çalışmalarımız sırasında siz STK temsilcilerinin destekleri bizler için çok önemli. STK'lar ile birlikte hareket ettiğimiz vakit ortaya halkın istediği, halkın beğenisini toplayacak hizmetler çıkıyor." diye belirtti.

Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi olarak özellikle eski Urfa'nın tarihi ve turistik dokusunun korunması için büyük gayret sarf ettiklerini söyledi. Fakıbaba, kent merkezinde yaşanan imar sorunlarını gerek belediye gerekse de STK'lar olarak el ele verip çözmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Görüş alışverişinin yapıldığı toplantı soru ve cevapların ardından sona erdi. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri şehirdeki görünüme dikkat çekerek, yapılan yeniliklerin olumlu olduğunu vurguladı. Sıva, boya ve görüntü kirliliği oluşturan etkenlerin ortadan kaldırılarak aslına uygun bir şekilde restore edildiği çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten STK temsilcileri, Şanlıurfa Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Fakıbaba'ya bu hizmetten ötürü teşekkür etti. STK temsilcileri, uygulamaya konulacak projeler öncesinde görüşlerine başvuran Şanlıurfa Belediyesi'nin bu tutumunu memnuniyetle karşıladıklarını da dile getirdi.