Chp'li Okay, 'Madımak Kurbanlarını Anma' Paneline Katıldı

Madımak Kurbanlarını Anma paneline katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, "İçtikleri suyu, yedikleri yemeği, soludukları havayı cumhuriyete borçlu olanlar, cumhuriyetten rövanş almak için, cumhuriyeti yok etmek için mücadele ediyorlar" dedi

  Madımak Kurbanlarını Anma paneline katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay , " İçtikleri suyu , yedikleri yemeği , soludukları havayı cumhuriyete borçlu olanlar , cumhuriyetten rövanş almak için , cumhuriyeti yok etmek için mücadele ediyorlar " dedi .
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay , partisin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen " Madımak Kurbanlarını Anma " paneline katıldı . Panele CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek , eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan , Sanatçı Suavi Saygan , Ozan Nesime Çimen ' in oğlu Mazlum Çimen , Gazeteci Miyase İlknur , CHP ' li delegeler ve çok sayıda davetli katıldı . Sivas ' ta meydana gelen Madımak olayını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay burada katılımcılara hitaben bir konuşma
yaptı .
Okay , " Sivas ' taki olaylarla ilgili yakalanan suçlular , mahkemenin verdiği kararla başka başka cezaevlerinde yatmaktaydı . Ama bu hükümet 3-5 ay sonra o suçluların ' biz yeniden Sivas cezaevinde diğerleriyle birlikte olmak istiyoruz ' demeleriyle onları bulundukları yerden topluyor ve bunlar yine Sivas ' ta beraber yatıyorlar . Biz bu konuyu Adalet Bakanlığı ' na sorduk , soru önergesi verdik ama Adalet Bakanlığı cevap bile vermiyor " dedi .
Okay , " Sivas ' ta çok acı tablo yaşadık . Aslında oradaki hedef şu resimlerini gördüğünüz kişiler değil , cumhuriyete , laik cumhuriyete başkaldırıydı . İçtikleri suyu , yedikleri yemeği , soludukları havayı cumhuriyete borçlu olanlar , cumhuriyetten rövanş almak için , cumhuriyeti yok etmek için mücadele ediyorlar . Aslında Sivas ' taki hedefleri o bedenler değil , o bedenlerin düşüncelerini yok etmekti " diye konuştu .
Madımak olayını unutmayacaklarını ifade eden Okay , " Bu zihniyete karşı mücadelemiz devam edecek . Devam ederken Sivas acısını hala içimizde yaşayacağız . Madımak ' ı unutmayacağız . Unutturmayacağız derken kinle , nefret duygusuyla değil , bir daha Madımak olayları olmasın diye unutturmayacağız " dedi .
Okay sözlerini şöyle sürdürdü : " Öyle bir mücadele içindeyiz ki ; cumhuriyeti bitirmek isteyen , cumhuriyete karşı olanlara karşı mücadele içindeyiz . Mustafa kemal Atatürk ' ün bıraktığı laik cumhuriyeti yok etmek isteyenlere karşı laik cumhuriyet mücadelesi içindeyiz ve mücadelemize devam edeceğiz . "
( MAB-AS-EA-Y )