3 Bin 500 Kişi Başvurunca İşe Alınacaklar Kurayla Belirlendi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde yangın sezonunda değerlendirilecek olan 205 işçi, başvuran 3 bin 500 kişi içinden yapılan kura çekimi ile belirlendi

3 Bin 500 Kişi Başvurunca İşe Alınacaklar Kurayla Belirlendi
  Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde yangın sezonunda değerlendirilecek olan 205 işçi , başvuran 3 bin 500 kişi içinden yapılan kura çekimi ile belirlendi . Muğla Atatürk Spor Salonunda noter huzurunda yapılan kura çekimine başvuran 3 bin 500 kişi aileleri ile birlikte katıldı . Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ' ın da katıldığı kura çekiminde başvurdukları işi umut kapısı olarak gören işçi adayları büyük bir heyecan yaşadı .
Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yaz sezonunda görevlendirilecek olan 30 Gözetleme ve Haberleşme işçisi , 127 Arazöz Şoförü , 24 Dozer Operatörü , 4 Kepçe Operatörü , 6 Ekskavatör Operatörü , 14 Greyder Operatörü olmak üzere toplam 205 işçi için Türkiye İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğüne 3 bin 500 ' ü aşkın başvuru yapılmıştı .
Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden geçtiğimiz sezon 300 işçinin emekli olduğunu belirten Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın , " Emekli olan arkadaşlarımızın yerine işçi alımı için Ankara ' dan sayı istedik . Ankara ' da Muğla için 205 işçi sayısı belirlendi . Bölge Müdürlüğünün değişik kademelerinde görevlendirilmek üzere alınacak işçiler için 3 bin 500 ' ü aşkın başvuru oldu . Bu başvurular arasında hiç kimsenin hakkının yenmemesi için alınacak işçi sayısının üç katı kadar olan bölümünü noter huzurunda belirledik . Noter huzurunda kazanan işçi adayları önümüzdeki günlerde mülakata ve uygulamalı eğitime alınacaklar . Özellikle şoför ve operatörlerin araçlar üzerindeki tecrübelerini görmek istiyoruz . Yangın söndürme işi kolay bir iş değil ve hata affetmez . Üzücü olaylar yaşamamak için dikkatli davranmak zorundayız " dedi .
Kurada isimleri çıkan işçi adayları büyük bir mutluluk yaşarken , ismi çıkmayan başvuru sahipleri ise derin bir üzüntü yaşadı .