Uluslararası Temel Bilimler Ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu Başladı

Gediz Üniversitesi'nce düzenlenen Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu, Kuşadası'nda başladı.

Kuşadası Pine Bay Otel'deki sempozyumun açılışına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile kalabalık bir davetli topluluğu ve bilim adamları katıldı. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Seyfullah Çevik, açılış töreninde, Aydın Valisi Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'e ev sahiplikleri nedeniyle plaket verdi. Toplam 14 ülke ve 110 üniversiteden 500 bilim insanın katıldığı sempozyum 5 Haziran
tarihinde sona erecek.
Açılışta konuşan Prof. Dr. Çevik, uluslararası alanda yetkin bilim insanlarının yer aldığı sempozyumda önemli sonuçlar elde edileceğine inandığını söyledi. Prof. Dr. Çevik, "Genç Gediz Üniversitesi'nin mühendislik fakültesinin ilk yılında başlattığı ve bilim insanları arasında çok ciddi yer bulan bu toplantı, ilerleyen yıllarda daha da etkinleşecek ve ülkemiz bilimine hizmet edecek. Sempozyumun, üniversitemizi bilgi ve teknoloji üretme merkezi haline getireceğini ümit ediyorum" dedi. Vali Hüseyin Avni Coş
ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de, bilim ve teknoloji alanında önemli bir etkinliği organize eden Gediz Üniversitesi'ni tebrik etti.
Sempozyumda ''Mobil Hesaplamalar'', ''Derleyiciler ve Yordamlar'', ''Bilgisayar Mimarisi ve Gömülü Sistemler'', ''Genetik Algoritmalar'', ''Hücresel Üretim'', ''Bulanık Mantık'', ''Yazılım Mühendisliği'', ''Soft Hesaplamalar ve Akıllı Kontrol Sistemleri'', ''Paralel Hesaplamalar'', ''Quantum Teorisi'', ''Bilgi Sistemleri'', ''Görüntü İşleme'', ''Uzaktan Algılama'', ''Yapay Zeka'' gibi konularda oturumlar yapılacak.