Minik Öğrencilerden Okul Öncesi Gösterisi

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde anasınıfı öğrencileri, okul öncesi şenliklerde bir araya geldi.

Türkiye'de 7. Korkuteli'de 2. Kutlanan Okul öncesi şenlikler Recep Gürbüz Kapalı Spor salonunda gerçekleşti. Korkuteli'de 13 Ana sınıfı ve 254 öğrencinin katıldığı şenliklerde minik öğrenciler katılanları hem eğlendirdiler hemde kendileri doyasıya eğlendiler.
Şenliklere Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkan yardımcısı Hasan Önal, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Siyasi Parti ilçe başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitim almış çocukların bu eğitimi almayanlara göre daha başarılı olduğunu, okuma yazmaya diğer çocuklardan daha erken başladığını ve gelişimlerini olumlu yönde etkilediğini söyledi.
Uğurlu, "Ailenin verdiği eğitim tek başına yeterli değildir. Okul öncesi eğitim, çocuğunuzun ilköğretime geçişinde hazır olmasını sağlayacaktır. Zeka gelişiminin yüzde 60'ının 0-6 yaş arasında tamamlandığını unutmamalıyız. Çocuğunuzun seven, üreten ve paylaşan bireyler olmasını istiyorsanız okul öncesi eğitim kurumlarının olanaklarından yararlandırmalısınız" dedi.
Recep Gürbüz Kapalı Spor salonunda gerçekleşen okul öncesi şenliklerde her okul hazırlamış oldukları şiir, dans ve gösterilerini sundu.