Mimarlardan Baraj Havzası Açıklaması

TMMOB İstanbul Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yalova Temsilcisi İsmail Hakkı Gültekin, Gökçe Barajı havzasının özel hüküm adı altında imara açılmasının yanlış olduğunu, bunun sadece Yalova'nın değil, Türkiye'nin meselesi olarak görülmesi gerektiğini söyledi

TMMOB İstanbul Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yalova Temsilcisi İsmail Hakkı Gültekin, Gökçe Barajı havzasının özel hüküm adı altında imara açılmasının yanlış olduğunu, bunun sadece Yalova'nın değil, Türkiye'nin meselesi olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
Eski Yalova Belediye Başkanı Cengiz Koçal'ın Gökçe Barajı havzasının imara açılması ile içme suyu kaynaklarının tehlikeye gireceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren İsmail Hakkı Gültekin, baraj havzalarının imara açık hale getirilmesinin anayasanın en temel hukuk ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.
Gültekin, havzanın kesinlikle imara açılmaması gerektiğini dile getirerek, "Baraj havzalarında bundan sonraki süreçte yeni yapı yapılmaması ve doğal ortamın daha da gelişmesine imkan sağlayacak hukuki kararlar alınması sağlanmalıdır. Mimarlar Odası olarak kesinlikle Türkiye'deki turizm alan planlamalarına karşı değiliz. Ancak, Gökçe Barajı havzasının bütün Türkiye'nin meselesi olması gerekir. Bu konuda çok sayıda insan odamıza gelerek hassasiyetlerini dile getirdi" dedi.
Büyükkent Şubesi Yalova Temsilciliği olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirip, hukuki süreçleri kamuoyu ile paylaştıklarını anlatan Gültekin, "Gökçe Barajı'nın yapımında büyük emeği olan eski Yalova Belediye Başkanı Cengiz Koçal, Yalova nüfusunun büyük bir bölümünün içme suyunu kullanılamayacak duruma getirmeye kimsenin hakkı olmadığını, kamu menfaatinin kişilerin menfaatinden daima önde olması gerektiğini söyledi. Biz TMMOB İstanbul Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yalova Temsilciliği olarak , anayasamızın temel ilkelerine ve insan haklarına aykırı olarak gördüğümüz Gökçedere Barajı özel hüküm çalışmasına itiraz ediyoruz" diye konuştu.