MHP'li Toskay: Yalancı pehlivanı mindere çekmeye çalışıyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ekonomiyi tartışmaktan kaçınan hükümeti yalancı pehlivana benzeterek, "MHP kadroları olarak ülkeyi dolaşıp,

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ekonomiyi tartışmaktan kaçınan hükümeti yalancı pehlivana benzeterek, "MHP kadroları olarak ülkeyi dolaşıp, yaşanan ekonomik sıkıntıyı halkımızla paylaşıyoruz. Yalancı pehlivanı mindere çekmeye çalışıyoruz. Madem ekonomi iyi, işsizlik niye yüzde 10'lardan yüzde 15'lere çıktı. Bunun cevabını versinler." dedi.

Balıkesir'de sivil toplum örgütleri ile ekonomik gelişmeleri tartışan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, CHP'de kurultaydan sonra yaşanan kan değişikliğinin sorulması üzerine, "İsteyen kanını ve genini değiştirebilir. MHP olarak biz, kanımızdan memnunuz. Biz Atatürk'ün dediği gibi sathı müdafaa yapıyoruz." cevabı verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, eski Devlet Bakanlarından Prof.Dr. Tunca Toskay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Münir Kutluata ve Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Abdülkadir Akcan ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut Balıkesir'de sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine partisinin ekonomi politikalarını anlattı. Pamukçu Asya Termal Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, AKP'nin oy kaybettiğini, CHP'nin ise kan değişimine rağmen tek başına iktidarı yakalamayacağını söyledi. Türkiye'de iddialı üç partinin olduğunu belirten Toskay, AKP'nin hızla oy kaybettiğini CHP'nin ise kendilerinin 10 yıl önce söylediği yolsuzluk ve yoksulluk sloganını tekrarladığını savundu.

Ekonomiyi tartışmaktan kaçınan hükümeti yalancı pehlivana benzeten Toskay, MHP kadroları olarak ülkeyi dolaşıp, yaşanan ekonomik sıkıntıyı halkla paylaştıklarını kaydetti. 'Yalancı pehlivanı mindere çekmeye çalışıyoruz' diyen Toskay, "Madem ekonomi iyi, işsizlik neden yüzde 10'lardan yüzde 15'lere çıktı? Bunun cevabını versinler. Hükümet, kendisini eleştirenlere karşı sindirme ve korkutma kampanyası başlattı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'TOBB üyeleri firmalarına bir işçi almazsa, ben oda başkanlarıyla konuşur aldırırım' açıklaması üzerine başkanları toplayıp bildiri yayınladı. Bunun ardından TOBB'un 17 şirketi hakkında inceleme başlatıldı. Bu inceleme ve korkutma diğer illerde de var. Böyle demokrasi olmaz. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tabanı ile hükümet arasına sıkışmış kıvranıp duruyor." diye kunuştu.