Kahta'da kitap okumada yarışan öğrenciler altınla ödüllendirildi

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi. Yarışmada 100 adet ve daha fazla kitap okuyara

  Adıyaman ' ın Kâhta ilçesinde Kitap Okuma Yarışması ' nda dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi . Yarışmada 100 adet ve daha fazla kitap okuyarak birinci olan öğrenciye yarım altın , ikinci ve üçüncüye de çeyrek altın verildi . Ayrıca öğrencilere madalya , " Kitap Okuma Başarı Belgesi " , kitap ve kırtasiye seti hediye edildi .

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ' nda gerçekleştirilen ödül törenine Kâhta Kaymakamı Coşkun Açık , kaymakam adayı Hüseyin Atila , Kâhta Belediye Başkan Vekili Ahmet Akbaş , Garnizon Komutanı Deniz Atabay , İlçe Jandarma Komutanı Yasin Berçin , İlçe Emniyet Müdürü Bülent Erkan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç , ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri , Kâhta İnsan Hakları Kurulu üyeleri , tüm okulların idarecileri , öğretmenler ve öğrenciler katıldı .

Kâhta Kaymakamı Coşkun Açık , törende yaptığı konuşmada , " Bugün burada bulunan öğrencilerimizin birçoğu yüzlerce kitap okudukları için ödüle hak kazanmıştır . Okumayı seven ve çok okuyan bu güzel topluluğa hitap etmek mutluluk verici olduğu kadar da zordur . " dedi .

Kaymakam Açık , çocukların okuma alışkanlığı sayesinde kelime dağarcığını geliştirebileceğini belirtti .

Açık şöyle devam etti : " Okuma alışkanlığı sayesinde kullandığınız kelime ve cümlelerin yapısı değişecektir . Konuşmanız , kavrayışınız , anlayışınız değişecek , ufkunuz değişecek ve bakış açınız gelişecektir . Bu yıl 240 öğrenci olan öğrenci sayısı seneye 1240 ' a ulaşacaktır . Aslında yaptığınız şeyi küçük görmeyin aranızda içinizde hatta bütün hayatı boyunca 100 tane kitap okumamış insanların sayısı tahmin etmeyeceğiniz kadar fazladır . Okuma zevkinizin bir ömür boyu sürmesini diliyorum . "

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini veren Kaymakam Açık , öğrencilerden yaz tatillerini iyi değerlendirmelerini ve gelecek yıl daha iyi bir performans sergilemelerini istedi .