İran ile turizm işbirliği geliştiriliyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, İran'a yapılan ziyaretin turizm açısından veri

  Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ( TÜRSAB ) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş , İran ' a yapılan ziyaretin turizm açısından verimli geçtiğini söyledi .

Bursa Valiliği öncülüğünde , Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ' nın ( BTSO ) organizasyonunda 24-28 Mayıs tarihleri arasında İran ' ın Huzistan eyaletine düzenlenen geziyi değerlendiren TÜRSAB BYK Başkanı Mehmet Akkuş , ziyaretin iki kent arasında ticari faaliyetler ile turizm potansiyelinin artırılmasına vesile olacağını söyledi .

Bursa Valiliği ile İran Huzistan Eyalet Valiliği arasında ve Huzistan eyaletindeki seyahat acenteleriyle TÜRSAB arasında imzalanan işbirliği protokollerinin , gelecek süreçte Bursa ' ya önemli katma değerler sağlayacağını kaydeden Akkuş şunları söyledi : " İran İslam Cumhuriyeti lideri ve kurucusu İmam Humeyni , sürgün yılları sırasında 11 ay boyunca Bursa ' da güven ve huzur ortamı içerisinde yaşamıştır . Bu durum unutulmadığı gibi Türkiye ve Bursa ' ya karşı İranlılarda sempatide bulunuyor . " dedi .

Yatırım ve ticari faaliyetlerin öncesinde iki kent arasında turizm hareketliliğinin yaşanmasının unutulmaması gerektiğine değinen Akkuş , iki ülke arasında geçmişten gelen kuvvetli bağların bulunduğunu ve bu tür temaslarla sıcak ilişkilerin yeniden gün yüzüne çıkarılabileceğini ifade etti .

Türkiye ' nin turizmden yılda 25 ile 30 milyar dolar arası gelir elde ettiğini ve bu gergin süreçte atılacak her adımın hayati önem taşıdığını vurgulayan Akkuş sözlerini şöyle tamamladı : " Turizm sektöründe işler pamuk ipliğine bağlı . Atılacak her adım çok büyük önem taşıyor . Yaz sezonunun başladığı şu günlerde devletimiz ve hükümetimiz gerekli adımları atacaktır . Bu 25-30 milyar dolarlık büyük katma değerden birçok sektörümüz faydalanıyor . "

Hüzistan Eyaleti Valisi Dr . Seyid Cafer Hicazi başkanlığındaki İran Heyeti , Ocak ayında Bursa ' yı ziyaret etmiş ve yapılan çeşitli girişimlerle ticari olanaklar ele alınmıştı .