Denizli'de Kümelenme Çalışmaları 5 Sektörde Başladı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli'de kümelenme çalışmalarının 5 ayrı sektörde başlatıldığını söyledi.

Denizli'de Kümelenme Çalışmaları 5 Sektörde Başladı
  DETKİB ' de düzenlenen kümelenme toplantısına Denizli Valisi Yavuz Erkmen , Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan , Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin , Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili , DETKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Hüseyin Memişoğlu ve üniversite ile sektörlerin temsilcileri katıldı . Vali Yavuz Erkmen toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede , Denizli Valiliğinin genel koordinatörlüğünde Pamukkale Üniversitesi ve sanayicilerle birlikte daha önce Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Ziya Güvenç ' in de katılımı ile bir program düzenlendiğini belirterek , " Bu program çerçevesinde ilimizde Valiliğimizin genel koordinesinde üniversitemiz , Sanayi Odamız , Ticaret Odamız ve diğer odalarımızla birlikte ayrıca sektör temsilcilerinin de oluşturduğu bir birlikteliği sağladık . Bu toplantının akabinde biz de ilimizde 5 tane sektörde kümelenme çalışmasını Valilik olarak başlattık . Bunlar ; Tekstil ve Tekstil Makineleri Sektörü Kümesi , Turizm ve Hizmet Sektörü Kümesi , Tarım ve Hayvancılık Sektörü Kümesi , Mermer ve Mermer Makineleri Kümesi , Jeotermal ve Enerji Sektörü Kümesi " dedi .
Her kümenin irtibat görevlisi olduğunu belirten Vali Yavuz Erkmen " Üniversiteden Prof . Dr . Celal Şimşek koordinatörlük yapacaktır . Çankaya Üniversitesi ile olan tüm ilişkimizi ve genel koordineyi ise Valilik adına Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin yürütecektir . Bu doğrultuda çalışmalarını başlatmış olduğumuz 5 küme temsilcisi , gerek üniversite koordinatörü gerekse genel koordinatör Halil İbrahim Ertekin ile birlikte 3 ve 4 Haziran 2010 tarihlerinde ODTÜ salonlarında yapılacak olan ' Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi ' ne de ilimizi temsilen katılacaklardır . Bakanlarımız Nihat Ergün , Nimet Çubukçu , Zafer Çağlayan , YÖK Başkanı Prof . Dr . Yusuf Ziya Özcan , TÜBİTAK Başkanı Prof . Dr . Nükhet Yetiş ile değerli bürokrat ve hocalarımızın katılacağı bu kongrede , biz de ilimizdeki kümelenme çalışmasını hedefe vardıracak şekilde sonuç alıcı çalışmalarımızı bu kongreye katılmak suretiyle başlatmak ve akabinde de hızlandırıp hedefe doğru yürümek istiyoruz . Bu girişim bir başlangıç olacaktır " ifadelerini kullandı .
Vali Erkmen , şimdiye kadar Denizli ' de doğal olarak bazı kümelenmelerin olduğunun altını çizerek " Şu ana kadar doğal olarak bazı kümelenmelerin olduğunu görüyoruz . Ama bu kümelenmeyi esas amacına uygun şekilde , devletin de çeşitli kurumları ile vermiş olduğu desteklerle donatmak sureti ile ilimizde bu sektörleri aralarında işbirliği yaratmak hem de her bir sektörde kendi hedefleri doğrultusunda işbirliğinin en üst noktaya çıkartılması konusunda güzel bir çalışma olacağı kanaatindeyiz . Bu çalışmanın da ilimize hayırlı olmasını diliyoruz " diye konuştu .