Ak Parti Milletvekilleri'nden Otobüsçüler Ve Diş Hekimleri Odası'na Ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat ve yürütme kurulu üyeleri, bir süre önce yapılan genel kurulların ardından başkan olan Otobüsçüler Odası Başkanı Niyazi Uslu ve Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar'ı

Ak Parti Milletvekilleri'nden Otobüsçüler Ve Diş Hekimleri Odası'na Ziyaret
  Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut , AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya , AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat ve yürütme kurulu üyeleri , bir süre önce yapılan genel kurulların ardından başkan olan Otobüsçüler Odası Başkanı Niyazi Uslu ve Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar ' ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu .
Heyet , ilk olarak Otobüsçüler Odası ' na geçerek Başkan Niyazi Uslu ile görüştü . Uslu ' ya görevinde başarılar dileyerek sözlerine başlayan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut , anayasa değişikliği paketinin içeriğiyle ilgili bilgiler verdi . Sadık Yakut , " Anayasal kurumların birbirleriyle olan çatışmanın sona erdirilmesi , diğer taraftan kurumların kendi iç çatışmaların sona erdirilmesi için hazırlanan bir anayasa . Çok büyük yapısal değişiklikler yapıldı . Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ' nun yapısındaki değişiklikler , Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçimi yeniden belirlendi . Yüksek Askeri Şura kararlarına yargı yolu açılıyor . HSYK kararlarına yargı yolu açılıyor . Önce siviller askeri mahkemelerde yargılanırken , şimdi sivil mahkemelerde yargılanacak . Yine askerler , askeri suçlarla ilgili olmayan suçlarda sivil mahkemelerde yargılanacak . Bu , milletin önünü açacak . Milletimiz daha hür düşünecek . Daha özgürleştirecek düzenlemeler bunlar . Belki kaderin bir cilvesi diyelim , 12 Eylül tarihinde referandum yapılacak . Geçmişte bazı şeyler olmuş olabilir . Geçmişle hesaplaşmaktan ziyade , biz geleceğe bakıyoruz . Önümüzde milletin daha hür olması için , kararların daha rahat verilebilmesi anlamında , çalışmalarımız devam ediyor . Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nde bilindiği gibi bir kooperatifler yasası var . İnşallah bunu da çıkaracağız . Tüm dernek , kooperatif ve diğer kuruluşların daha şeffaf olması , daha denetlenebilir olması için , çalışmalarımız devam ediyor " diye konuştu . Otobüsçüler Odası Başkanı Niyazi Uslu , kendilerinin en çok etkileyen konunun başında ÖTV geldiğini belirterek , indirim yapılmasını istedi . Bunun üzerine AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya , şöyle konuştu : " Bizim teşkilat içi yaptığımız toplantıda gündeme konuyu getirmiştik . Bakanımız , Büyükşehir Belediye Başkanımız bizler de milletvekilleri olarak doğalgazlı otobüsler konusunda kar edemediklerini biliyoruz . ÖTV desteğiyle birlikte kar edebileceklerini hesapladık . Maliye Bakanımıza konuyu ilettik . Bakanlığımız bu konuda çalışma yapıyor . İnşallah esnafımıza faydalı olur . "
AK Partililer ardından , bir süre önce Diş Hekimleri Odası Başkanı olan İlhan Karacalar ' a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu . AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya , Sağlık Bakanlığı ile Türk Diş Hekimleri Birliği arasında bir sorunun bulunduğunu belirterek , " İnşallah bu sorunun kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz . Odamızın verdiği dosyanın takipçisi olacağız " şeklinde konuştu . Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar , sorunun Sağlık Bakanlığı , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TDB arasında sıkışıp kaldığını söyledi . Karacalar , " Genel Merkez ' in olumsuz tavırları , işi bir noktada kilitledi . Tabi ki bakanlarımız bu hizmetin dışarıdan satın alınmasını istiyor ama TBD ' nin asgari tarifem şu diye dayatması işi şimdiye kadar çıkmaza soktu " ifadesini kullandı .
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise , diş sağlığının önemli bir konu olduğunu ifade ederek , " Bildiğiniz gibi geçen dönem içinde sağlıkta hem Türkiye ' nin hem de dünyanın inanamadığı ve hayretle izlediği dönüşüm politikasını gerçekleştirdik . Dişçilikte sorunları biliyoruz . İnşallah uzlaşma sağlanacak " diyerek sözlerini sonlandırdı .